Concursionista de ocazie



Jupânul nu ar fi atât de refractar la noutăţi. Când i-am spus să cumpere un biberon în drum spre casă, respiraţia i-a devenit  brusc, sacadată.
- Aoleu, e cineva  însărcinat! Alex? Rares?
- Ăştia sunt fii tăi de sex masculin, în teorie nu pot rămâne însărcinaţi deci, încearcă să  reţii mai mult aer în plămâni, te rog! E pentru Dodo.
- A, bine, pentru, Dodo... Adică? Vrei să îi dai bobiţe cu biberonul?
- Nu, nu, trebuie să îi dăm apă cu biberonul să nu-şi murdărească bărbiţa, m-a certat o concursionistă de asta că i-am îngălbenit barba.
- Ce e aia o concursionistă? - mă întreabă jupânul cu tonul lui de scărpinat în cap.
- O contorsionistă a concursurilor canine, dragă. E ceva la care am început să aspir brusc de când am înţeles că Dodo are potenţial.
- Aha! Şi toate astea s-au întâmplat în doar trei ore de când lipsesc de acasă?  
- Ehe, jupâne, în trei ore câte vieţi nu se fac şi se desfac...
- A, să nu trecem la ameninţări, pare să bată dumnealuiul în retragere. Şi totuşi, sunt curios. Care a fost momentul, scânteia, care te-a făcut să ai aşa o revelaţie? Când s-a zvârlit de pe masă direct pe burtă ca o broască sau când s-a închis în duş şi-a patinat, jumătate de zi, pe gresie crezând c-o să iasă pe partea cealaltă?
- Hai, măi, că nu-l duc la concursuri de inteligenţă, ci de frumuseţe. De aia trebuie să-i salvăm bărbiţa, cumpără biberon!
- Nu cumpăr niciun biberon, lasă căţelul în pace, se răzvrăteşte neaşteptat jupânul. 
Fără să ştie, cu atitudinea lui decisă, pusese bazele primei asociaţii fără scop lucrativ: “Salvaţi căţeii albi cu bărbiţe galbene de tirania biberonului”. 
Mie nu mi-a mai rămas decât să mă opun proletar drept pentru care, am cumpărat un biberon special, din plastic ecologic, seamănă mai mult cu o minge călcată de tractor, pe care, Riţa a învăţat să-l folosească ca pe un pistol de apă aşa încât, acum nu e ud, constant, doar pe bărbiţă ci cam peste tot,  pe unde-l nimereşte căci bandita nu permite încălcări teritoriale în niciun fel de circumstanţă.


Va urma, evident


Pentru cei care nu ii cunosc pe membrii grupului organizat de căţei al familei Cirlan, am meşterit o pagină unde puteţi găsi cu uşurinţă  toate textele în care povestesc de ei. Am numit-o Planeta căţeilor şi o puteţi accesa ori din pagina principală ori chiar de aici:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”