Cu biberonul in arborele genealogic

La un moment dat, am observat că nu toţi shihtzuiţii sunt atât de murdari ca Dodoşenia.
Cei mai mulţi erau cu părul în ordine, cu fundiţe şi fără scaieţi pe coadă. Mi-am dat seama că trebuie să mă informez neaparat, când ăsta mic a început să cadă la fiecare doi paşi împiedicându-se în propriile cosiţe.
- A, zice o doamnă cu o shiţucă mică şi delicată ca o păpădie. Trebuie să mergeţi cu el,  o dată la două săptămâni la tuns, spălat şi coafat. Apoi trebuie să-i daţi apă cu biberonul, vedeţi cum toată bărbiţa a început să se îngălbenească? Asta înseamnă că îi daţi să lingă apa, nu-i aşa? face spre mine, brusc, cu un ton acuzator.
- De fapt, nu o linge, o lipăie, de fapt nici n-o lipăie, se aruncă în tigaia cu apă ca un taur în mijlocul cirezii. De când îl am pe el nu mai spăl pe jos în mod tradiţional, ci în shiţui style, e un mop extrem de eficient, mai ales pentru colţuri. Aţi observat şi dumneavostră cred, îi spun pe un ton complice.
- Oh, nici vorbă, se ofensează madam, instant, Bernadette bea apa numai cu biberonul.
- Ah, de asta are bărbiţa aşa albă, adaug în timp ce încerc să ies onorabil din complicitatea risipită nemilos.
“Nişte sclifosite” face Luş semn că discuţia e inutilă, încercând să facă pipi pe bastonul doamnei.

                                             
- Eh, depinde ce vrei să faci, dragă, îmi explică alt domn cu un shihtzu bătrân care încearcă nişte fandări în faţa Veveriţei. Dacă vrei să-l duci la concursuri, atunci trebuie să-l ţii  în cuşcă, să-i strângi părul în pacheţele pentru că nu i-l poţi tăia, să-i dai apă cu biberonul şi să-l înveţi mersul de paradă...
- Să-l ţin noaptea în cuşcă? Ar trebui să găsesc o cuşcă foarte mare, să încapă şi Luş Von Pluş şi Riţa Veveriţa, dorm împreună de obicei.
- Nu, n-ai înţeles, dacă vrei să-l pregăteşti pentru concursuri, trebuie să stea în cuşcă toată viaţa lui şi zi şi noapte, nu îl scoţi afară la plimbare, altfel i se strică părul şi nu are nico şansă de calificare. Îl vezi pe Giulio, mă întreabă făcând semn spre căţelul aferent, acum e bătrân nu mai facem concursuri dar de fapt, el e  Giuliano  della Panfilia, nu ştiu dacă ai auzit de el, e dublu campion european şi ani la rând vicecampion mondial, e fiul lui Dilemma Die For You, mi se pare imposibil să nu fi auzit măcar de taică-su, e o legendă.
- Exact, aleg eu să scap printr-o tehnică evazivă.
- Exact, ai auzit sau exact, nu?
Nu e nimic de făcut, se vede că moşul nu acceptă situaţii neclare . Se opreşte să audă răspunsul meu vreme de-o secundă, apoi  hotărând că n-are niciun sens să afle, porneşte nestingherit să-mi povestească câte premii şi concursuri a câştigat Panfilică de Julien şi de câte ori a ieşit campion european absolut.
“Campionul lui Peşte Fript” mârîie Luş dispreţuitor spre Julien, “face pipi ca fetele, nu vezi? Mah”, mai adaugă şi întoarce coada la problemă, primul. Veveriţa a plusat urgent, cu a doua coadă.
Eu neavând coadă, m-am ocupat cu desprinderea lui Nătăfleţă de pe pantofii moşului.

Băi, ce-şi mai inventează unii oameni! Auzi, Dilemma Die For You, pfuai!
- Dodoşenie, îl iau la întrebări în drum spre casă, ia, spune, tu cum îl cheamă pe taică-tu, să ştiu dacă te bag în cuşcă, te trec la biberon şi te duc la concursuri.
“Piticanie, ai încurcat-o, roagă-te să-l cheme Azorel, pe taică-tu, că aia nu-i viaţă, băiete, crede-mă”, îl încurajează Luş baritonal.


Asta mic cu limba între dinţi, semn de mare nedumerire, se prăbuşeşte lângă uşă, fără să-şi mai bată capul. Ce-o fi, aia o fi, măi, mami!
În sunetul sforăiturilor lui mici, desfac şi mă apuc de citit certificatul său de pedigree:

Simon della famiglia Contarini,(asta fiind numele lui oficial) genealogie:

Mama: Idiana della famiglia Contarini

Tată: Mekong Jiang J.T. Kirk

Bunic: Santosha Eye Catcher (campioana) 
Bunica:Mekong Jiang Kailash

Străbunic:Eros from Audrey Paradis (campion)

Străbunica: LizTaylor


La auzul numelor, Riţa a scos un ţipăt mic şi ascuţit.  Ar fi putut fi începutul unei  o noi etape dacă ...



Pentru cei care nu ii cunosc pe membrii grupului organizat de căţei al familei Cirlan, am meşterit o pagină unde puteţi găsi cu uşurinţă  toate textele în care povestesc de ei. Am numit-o Planeta căţeilor şi o puteţi accesa ori din pagina principală ori chiar de aici:


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină