Balena Gina. Misterul ramane un mister

În Ţara DeDragului din Vale

Dixit. Cartea a Patra





De fapt, pe mine mă cheamă Artemisa, dar l-am văzut pe Igor cum ofta la filmele Lollobrigidei aşa că  nu m-am supărat când a început să mă strige Gina.
Îl cunosc de când era foarte mic şi visa să-şi facă o casă pe lună apoi,când i-am adus  o trompetă rătăcită cine ştie cum, a zis că e un semn şi că va deveni mai faimos ca Louis Amstrong, deşi, la vremea aceea, tânără şi în putere, c-o simplă lovitură de coadă l-aş fi zvârlit drept în cârca lunii şi tot satul ar fi avut de câştigat.
Igor nu are ureche muzicală, să nu-i spuneţi că v-am zis.
Din cauza asta, eram gata să dau în depresie. Când se apuca să sune în trompetă, îmi săreau ciocănelele pe timpan şi- mi clănţăneau falenele de ziceai că am friguri galbene. E drept că am scăpat de păduchi pentru totdeauna dar dacă m-ai fi pus să aleg, sincer, aş fi ales să rămân păduchioasă.
Noroc de Tobias că a înţeles ce mi se întâmplă şi mi-a făcut nişte dopuri de urechi din alge. Îmi pun dopurile înainte să intru în grajd şi  atunci când Igor se apucă să sufle în trompetă, eu dorm liniştită.
De ceilalţi e mai rău, de vecini.
Făceau salturi mortale să-i fure muştiucul de la trompetă, adevărate comploturi puse la cale de tot satul. Vă daţi seama! Veneau oamenii obosiţi de la treburi şi se opreau la consigliu comunal să stabilească cine şi cum să-i fure muştiucul lui Igor în serile cu cerul înnorat, pentru că, atunci când era plin de stele, Igor folosea trompeta pe post de ochean şi uita să mai cânte, se pierdea cu gândurile printre stele.
Apele s-au mai liniştit când, Tobias, care era în plin faliment de când cu afacerea cu urechi de dragoncal, a venit cu soluţia dopurilor de urechi, pentru săteni. Şi, uite-aşa lumea a putut să-şi vadă de treabă liniştită şi Tobias a devenit bogat, peste noapte.
De aceea, nu cred, domnule judecător că cineva ar putea să vă povestească cu exactitate ceea ce s-a petrecut în noaptea aceea. Era înnorat şi asta înseamnă că toată suflarea din Satul fără Plătici de pe Dealul cu Soare avea dopurile de urechi în urechi, pentru că era clar că Igor urma să sufle în trompetă.


Textul face parte dintr-un proiect inspirat de  cărţi de joc şi alte imagini alternative 


Prima parte


A doua parte


A treia parte

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină