Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

Gardul cu gume


V-aţi întrebat vreodată cum s-o fi născut legenda cu aruncatul monedei în celebra fântână romană?
Vreun amărăştean a scăpat banii în fântână, când a intrat să şi-i recupereze a găsit mai mulţi şi de-atunci a început să facă naveta. 
Roma - Ciurea - Strehaia, Strehaia - Ciurea - Roma. 
Şi eu, care tocmai asist la travaliul unui altei legende! E de ajuns să lipeşti o gumă pe faimosul Ponte della Liberta  şi vei avea noroc 2 ani, 3 luni şi 4 zile.
Nu mă credeţi? N-aveţi decât să-l întrebaţi pe ăl de fuse primul cu ideea.


Iaca bucăţica de pod, foarte aproape de P-le Roma:
iaca şi gardul:
Plăcuţele cu gume, în diverse etape de acoperire.Plăcuţă în faza finală:


Comentarii

 1. Hm, dupa mine ca sa afli originea unei astfel de legende, trebuie sa vezi cine are interesul perpetuarii ei. De exemplu, pe Ponte Vechio din Florenta, indragostitii care fixeaza un lacat, in jurul statuii lui Benvenuto Cellini, au parte de dragoste vesnica. Interesul e in mod clar al comerciantilor (magazine de aur) de pe pod. Ponosul e al primariei, care trebuie sa vina saptamanal sa taie lacate cu bomfaierul.
  Aici are cineva vreun gheseft ?
  Ca ponosul e clar al celor care intretin podul.

  RăspundețiȘtergere
 2. :) Asta e un fel de socoteală inginerească, Dane!
  Nu cred că e un ponos ci un câştig până la urmă pentru cei care întreţin podul. Am citit că îndepărtarea gumei de pe asfalt costă destul de mult.
  Ş- apoi, eu sunt convinsă că sub influenţa diverşilor factori naturali plăcuţele se vor transforma în adevărate opere de artă:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Despre gume ... odata, picura radiatorul maşinii. O guma bine mestecata peste gaurica a fost suficienta, pina la mecanic. Deci gumele se vor comporta excelent sub influenţa diverşilor factori. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Acopera deci gaurici?:))
  Vazusem eu ca nu isi pierd nici culoarea, aveam dreptate, deci...

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină