Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

Fumător nefumător


Dacă n-aş fi ţinut cu dinţii de reputaţia mea de om cu capacitatea pulmonară în plină reabilitare, astăzi, aş fi fumat nici mai mult nici mai puţin decât 45 de ţigări.
Ceea ce
mă azvârle nemilos

de pe culmea infatuării Muntelui CePisiciiMei- secţia Nefumători experţi

în hăul Văii CeMamaMă-sii- secţia Fumători reciclaţi.

Eh, da' n-am fumat şi în seara asta o să mă caut iar de fantomă.
Mi-or fi trimis vreo stagiară...


Comentarii

 1. :))
  Ştii cum se spune... ai grijă ce-ţi doreşti...

  RăspundețiȘtergere
 2. Nooo... eu cu tulburarile psihice am o relatie cu totul si totul speciala! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu de câte ori ma las de fumat mi se întâmpla sa visez noaptea ca fumez si ma scol teribil de nervos ca n-am putut sa ma abtin. Si ma las foarte des. Anul trecut de trei ori. Se pare ca urmeaza alta lasare care ar trebui sa fie definitiva. S-ar putea sa am nevoie de un implant doua si varu-meu îmi spune ca astea doua nu prea merg unul cu alta. Si cum el mi le face, trebuie sa-l ascult...

  RăspundețiȘtergere
 4. :)
  Nu, implanturile nu-s destul de motivante, de cele mai multe ori se pot amâna. Îţi trebuie ceva mai puternic, mai înfricoşător.
  Din experienţa mea cel mai bine funcţionează insuficienţele respiratorii şi tête-à-tête-urile cu entitatea fumătoare care te bântuie...sst mai bine tac că iar vine Marius şi mă trimite la consult. :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Doamne fereste, da' cât fumai? Eu m-am lasat odata ca am urcat mai greu cu bicicleta un deal, dar l-am urcat! Iar implanturile, se pare ca motivul asta a fost foarte puternic pentru nevasta-mea, care s-a lasat de azi pe mâine! Când îti face gingiile flenduri si îti da gauri în os pentru suruburi, basca banii, parca nu-ti vine sa comprmiti toate astea pentru o tigara!

  RăspundețiȘtergere
 6. Un pachet pe zi, în zilele obişnuite, în cele cu moţ cred că mai rădeam jumătate de pachet.
  Păi da, fricile mai micuţe la mine n-au funcţionat, se vede treaba că şi aici ţi se dă după cât meriţi:)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină