Ciro de Luca Napolitanul din Carpaţi

Cu ceva timp în urmă povesteam despre Spitty cel voinic care-a brăzdat în lung şi-n lat, internetul şi hip hopul italienilor.


A venit timpul să primim replica italienilor.


Pe numele lui, Ciro de Luca, fost carabinier de Napoli, tată italian, mamă româncă,  proaspăt debarcat în România pe aripa armonioasă a manelelor.


De fapt, prospeţimea ar putea să nu fie prea proaspătă.


Când Spitty urca vertiginos în topuri prin 2007, Ciro i-o fi telefonat Copilului Minunat:


"'scolta, bello, ti va di fare una mannellinna insieme a me?”, deci tot cam prin 2007.










Ce-aş putea să adaug?


Melodiile vorbeşte de la sine şi fanii aşijderea,”nu ascult eu manele dar asta chear trebue so asculţi”, vorba aia!


Oricum, marii artişti ai neamului l-au primit cu braţele deschise. Toate numele sonore: Guţă, Brandy, Salam, Peşte, Cârnat, Puştiu au colaborat imediat în fel şi chip, fără mofturi şi fiţe, pasionaţii pot găsi o valoroasă colecţie pe you tube.


Următoarea mişcare logică a fluxului ar fi refluxul care să aducă maneliştii în cizmă.


Citii eu în zaţul de la cappuccino, duetul, Florin Salam Dezamăgitu'& Ciro de Luca Napolitanul din Carpaţi, va rupe poarta festivalului de la San Remo, parol!


Sâc- sâc! Ce şah mat i-am dat başbuzicului mic!




Powered by ScribeFire.

Comentarii

  1. Să moară mie familia mea dacă nu mă duc la eurovizionul ăla de la Oslo! Le cânt la norvegienii ăia o manea de aruncă norvegieniii cu euro de îi las şi fără bani de taxiu pe ei, să se ducă acasă pe jos! Că pe mine mă iubeşte şi norvegienii, şi porughejii, şi spaniolii şi americanii mă iubeşte. Numai românii nu mă iubeşte, că are necaz pe mine. Dar eu o să mă duc la Oslo şi o să reprezint pe români şi o să fac la puţin 400-500 de mii de euro la paranghelia asta de la eurovizion.
    Semnat cu deştul mijlociu- Florin Salam

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    Florine, eu zic să te orentezi spre piaţa de aifoane că acolo e bani serioşi. Uite la ăstia, ce e mai tari ca tine?
    http://www.mynele.tv/stiri/nicolae-guta-si-adrian-minune-acum-si-pe-itunes/
    Ai tu melodia aia cu "Buzele tale, două pedale", îi spargi pe toţi, să moară toate proastele, na!

    Sora ta de cruce şi viaţa amară,
    Ina Fenomenala

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce zăpăcită eşti Ina, de câte ori intru pe aici ma stric de râs. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc, Fifica!
    Mă bucur când aflu că nu râd de una singură.:)
    Te mai aştept, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant articolul ,chiar interesant.
    Oricum ,bunici mei nu sunt portughezi ,sunt italieni ,aici nu este vina ta ,cineva in biografia pe care ai gasit-o a gresit.
    Cant Senza giacca e cravatta din 1999 ,de cand a aparut pe piata in Italia dupa ce Nino D'angelo a interpretat-o la Sanremo (se scrie tot un cuvant) si tot in campanie de promovare a piesei ,care nu prea a avut succes in Italia ci doar in Germania ,Elvetia ,oricum afara ,am decis de comun acord cu casa noastra de discuri italo-elvetiana "www.livemusicedizioni.com" sa o promovam si in Romania prin intermediul meu si din 2004 a fost scoasa pe piata impreuna cu primul meu album in Romania , "Sole cielo e mare" ,bineinteles la Amma Record.
    Pana aici totul bine dar credema ca nu stiam ce sunt aia manele si ura pe care o au unii fata de acest gen de muzica.Existand un proiect in studio ,acesti domni si eu n-am putut sa fac nimic in privinta asta pentru ca am semnat un contract ,au luat piesa trasformandola (scuze dar nu stiu cuvantul acesta sa-l bine in romaneste) in "Inima ranita" feat Brandy si "Te iubesc" ,feat Adrian Minune.
    Alte duete ,recunosc sunt cu Liviu Mititelu si una cu Romeo Fantastik.
    Nu imi este rusine pentru ce am facut si sincer ma bucur ca am putut canta cu Adrian Minune.
    Mai departe ,te as ruga sa mai scrii si despre reprezentarea tari unde s-a nascut mama mea la Eurovision cu Todomondo ,indiferent daca ti a placut piesa Liubi Liubi I Love You ,pentru ca eu sunt mandru si bucuros ca am putut sa reprezint Romania la cel mai important Festival din Europa.
    Biografia corecta ,o poti gasi pe site cirodeluca.ro.
    Iti doresc succes in continuare si cer scuze daca am comis eventuale erori de ortografie dar am invat in Italia si nu in Romania ,din pacate.
    Cu respect ,Ciro De Luca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma, guarda che sorpresa! Sii benvenuto, Ciro! Sono contenta del fatto che tu l'abbia presa bene, significa che hai il senso di umorismo cioè la chiave in quale si devono leggere i miei testi.
    Non si tratta di odio verso i manelisti (chiamiamoli così [non so quale sarebbe la traduzione giusta])... forse è di più rabbia o amarezza perché penso che hanno avvelenato una intera generazione con la loro scarsa padronanza della lingua romena e con la loro arroganza verso certi valori.
    Secondo me, non vale la pena che tu ti perda su questa strada, in Romania esiste una vera inflazione di manelisti, non riuscirai mai a fare la differenza. Hai una bella voce, sarebbe un peccato sprecarla così.
    Non ho scritto “Sanremo” staccato è per la colpa della sillabazione che è venuta fuori cosi e ti chiedo scusa per lo sbaglio riguardante ai tuoi nonni, correggerò proprio adesso.

    Anche io ti chiedo scusa per eventuali errori che ho fatto io ho studiato in Romania e non in Italia, purtroppo :), e ti auguro tanto successo nella tua arte.

    Con rispetto, Ina.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină