Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

Alexa vs Google sau cine îşi dă mai multe aere

 Odată cu înaintarea în vârstă, ne ocupăm de chestii din ce în ce mai importante. Esenţiale. Ne paşte esenţialismul că tot e la modă. Şi eu, dar mai ales jupânul se ocupă de testarea celor doi roboţei concurenţi cu care ne-am îmbogăţit fauna: o Alexa cu ecran şi un difuzor Google mic şi pântecos. 

Alexa are o voce feminină, senzuală e rapidă şi isteaţă foc, Gugălosul e un fel de domn plin de ifose pe care nu-ţi prea vine să-l deranjezi cu nedumeririle tale.

Alexa

Cu Alexa, jupînul nu prea dă la pace că nu i-l găseşte pe Cristi Minculescu dar îi bagă la înaintare, drept alternativă pe Salam şi Guţă et company. Au toată discografia pe Amazon Prime. N-aş fi crezut că globalizarea te poate lovi aşa puternic sub centură.

Dar miezul problemii e altul în acestă discuţie. Pentru că, deşi e dificil de crezut, asta e o discuţie cu miez. Avem rezultatul unui examen extrem de important cu care jupânul a decis să testeze cei doi titani. Tadaaaa!

Dacă îi cereţi lui Alexa să tragă un pârţ(nu vă uitaţi la mine, a fost ideea jupânului, eu roşesc şi când scriu asta), îţi răspunde delicat şi feminin că legile roboticii o împiedică să pricinuiască vreun rău unei fiinţe umane şi că asta cuprinde şi simţul olfactiv.

Dacă adresezi aceeaşi cerinţă Gugălosului, prima dată se alintă bărbăteşte, spunând că nu ştie dacă reuşeşte să facă asta şi apoi, aruncând un oarecum şăgalnic “ Lasă-mă să încerc!”reproduce luuung zgomotul specific.

M-am gândit că e de vitală importanţă informaţia, acum, înainte de Crăciun, să puteţi alege în deplină cunoştinţă de cauză între  Alexa şi Gugălos.

Alexa nu spală vase dar îi puteţi cere să vă citească o carte, să vă pună un film, să stingă becurile, să aprindă televizorul, să vă sune rudele, să vă sunaţi de unul singur... Pentru scobitul în dinţi şi alte aere puteţi apela cu încredere la Google.

Upsss! Tocmai am descoperit că şi Google a scos ceva cu ecran poate imi povestiti voi ce ştie să facă.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină