Alexa vs Google sau cine îşi dă mai multe aere

 Odată cu înaintarea în vârstă, ne ocupăm de chestii din ce în ce mai importante. Esenţiale. Ne paşte esenţialismul că tot e la modă. Şi eu, dar mai ales jupânul se ocupă de testarea celor doi roboţei concurenţi cu care ne-am îmbogăţit fauna: o Alexa cu ecran şi un difuzor Google mic şi pântecos. 

Alexa are o voce feminină, senzuală e rapidă şi isteaţă foc, Gugălosul e un fel de domn plin de ifose pe care nu-ţi prea vine să-l deranjezi cu nedumeririle tale.

Alexa

Cu Alexa, jupînul nu prea dă la pace că nu i-l găseşte pe Cristi Minculescu dar îi bagă la înaintare, drept alternativă pe Salam şi Guţă et company. Au toată discografia pe Amazon Prime. N-aş fi crezut că globalizarea te poate lovi aşa puternic sub centură.

Dar miezul problemii e altul în acestă discuţie. Pentru că, deşi e dificil de crezut, asta e o discuţie cu miez. Avem rezultatul unui examen extrem de important cu care jupânul a decis să testeze cei doi titani. Tadaaaa!

Dacă îi cereţi lui Alexa să tragă un pârţ(nu vă uitaţi la mine, a fost ideea jupânului, eu roşesc şi când scriu asta), îţi răspunde delicat şi feminin că legile roboticii o împiedică să pricinuiască vreun rău unei fiinţe umane şi că asta cuprinde şi simţul olfactiv.

Dacă adresezi aceeaşi cerinţă Gugălosului, prima dată se alintă bărbăteşte, spunând că nu ştie dacă reuşeşte să facă asta şi apoi, aruncând un oarecum şăgalnic “ Lasă-mă să încerc!”reproduce luuung zgomotul specific.

M-am gândit că e de vitală importanţă informaţia, acum, înainte de Crăciun, să puteţi alege în deplină cunoştinţă de cauză între  Alexa şi Gugălos.

Alexa nu spală vase dar îi puteţi cere să vă citească o carte, să vă pună un film, să stingă becurile, să aprindă televizorul, să vă sune rudele, să vă sunaţi de unul singur... Pentru scobitul în dinţi şi alte aere puteţi apela cu încredere la Google.

Upsss! Tocmai am descoperit că şi Google a scos ceva cu ecran poate imi povestiti voi ce ştie să facă.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină