Stikeezmania si metabolismul saltaret


Când fugeau babele prin parc să prindă pokemoni credeam că le-am văzut pe toate, iată, că m-am înşelat.
De Stikeez aţi auzit? Nici eu până săptămâna trecută când se întoarse jupânul de la Lidl cu două sacoşe şi trei pliculeţe mici, umflate.
Iniţial am crezut că-s bomboane, le-am pocnit rapid să-l sperii pe măria sa Von Pluş (asta ca să-i ţin metabolismul în alertă) şi când colo ce să vezi?
Nişte jucării micuţe din gumă, cu piciorul în formă de ventuză. Drăguţe. Două roşii şi una portocalie.

Rosioarele mele
M-am dus repede şi le-am lipit în baie pe dozatorul de săpun, să-l enervez pe măria sa jupânul (tot pentru metabolism săltăreţ, adică).

Astăzi, umblând cu shoppingul pe feisbuc în grupurile locale, unde lumea vinde de la mobilă, telefoane până la oliţe de noapte şi vile cu cinci etaje, dau peste patru anunţuri toate cu cel puţin 50 de comentarii unde nişte mame despletite îşi anunţau dublurile şi căutările de Stikeez(adică moniţoii cu ventuză), cam aşa:

Maria: Îmi lipseşte roşia, gogoşarul şi dovlecelul. Cine mă poate ajuta?
Elisa: Ah, mie îmi lipseşte ţelina.
Cinzia: Eu am trei ţeline, dacă îmi dai un morcov şi o roşioară îţi dau o ţelină.
Elisa: Cum aşa, facem schimb unu’ la unu, nu?
Cinzia: Nu, că ţelina e mai rară, am văzut eu pe ebay că-s cele mai scumpe.
Elisa: Nu negociez cu profitorii. N-ai decât să ţi le bagi în fund pe toate trei.
Cinzia: Şi tu la fel, dragă, cu morcovul tău.


Şi discuţia continua frizând absurdul între rugăminţi şi ameninţări, schimb de adrese şi întâniri pe la colţuri de gară.

Dau cu căutarea pe google şi aflu că, în  baie am două roşioare şi un gogoşar, lucru care ar putea să vi se pară fără însemnătate dar dacă le pun pe ebay şi plec cu licitaţia de la 2 euro, cum am văzut că se face, aş putea scoate şi eu un ban cinstit.

Şi totuşi, pe vremea mea (da, ştiu a trecut doar jumătate de secol de atunci) noi schimbam hârtiile de la gume Turbo între noi, mamele noastre nu se flocăiau la colţul străzii că ne lipseşte vreo maşinuţă din colecţie, cel mult dacă ne smiorcăiam îndeajuns, ne luam câte o palmă peste ceafă şi-un bănuţ să ne încercăm norocul cu altă gumă.
Probabil că, acum se joacă mămicile cu Stikeez- urile, altfel de ce ar fi aşa înverşunate?

Oricum, sunt dispusă să fac schimb cu dublura de roşioară pe ce-o fi, poate să fie şi-o amărătă de ceapă degerată, că eu nu-s o profitoare şi deci nu sunt motive să-mi uraţi chestii dubioase, ba din contră! 
Face bine şi la metabolism.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină