NorocoasaEu sunt chiar norocoasă de felul meu. Pot să fac o mulţime de chestii interesante la care ceilalţi locuitori ai casei nici nu visează măcar. Am un fel de super puteri care s-au agăţat de mine pe motiv de disponibilitate. Că aşa-s eu,  disponibilă şi omiprezentă. Ca pătrunjelul.
Nu vă imaginaţi că am trei capete sau arunc flăcări pe nas dar ştiu să bag rufe în mașina de spălat, le scot, le înșir, le strâng, le calc apoi le așez împăturite frumos in dulapuri şi toate astea fără ca ceilalți să își dea seama.
Nimeni din  familia mea nu pare interesat de circuitul cămășilor în natură. E drept, nici  circuitul altor obiecte vestimentare nu suscită nici o fărâmă de curiozitate. Ba, dacă e să fiu corectă, când e vorba de şosete, transportul până la maşina de spălat e asigurat de patrupedul blănos.
 E foarte talentat, probabil că ar putea să îşi dea doctoratul cu vreo teză despre dinamica şosetelor.
Băieţii îi zic şosetarul şi sunt convinşi că ar putea să găsească drogurile pe care le ascund marochinii în parcul din faţă. Sincer şi eu cred asta, numai că marochinii aştia sunt mână-n mână cu chinezii de peste drum. Iar chinezii, m-am interesat, sunt din regiunea unde câinii au statut de exponat aşa că am hotărât să nu ne băgăm în afacerea cu cocaină.
E mai bine să ne vedem de cozile noastre. Că a început să-mi crească şi mie. E utilă la şters praful dacă mai creşte aş putea să o folosesc şi la măturat. Eficient. Toate abilităţile noi ţin de eficienţă.
Eficienţă, productivitate, organizare.
Am totul sub control. Casa mea e mereu curată şi ordonată. E de ajuns să mă încrunt la vasele din chiuvetă. Apoi iau buretele şi le spăl. Cu detergent şi multă răbdare.
Cu răbdarea treci marea, zicea bunica. Marea Vaselorabandonateînhiuvetă, abia acum am înţeles despre ce mare vorbea.
Mai bine mai târziu decât niciodată. Asta vrea să zică că nu poţi să o faci pe prostul la infinit.
Deh, eu, cel puţin, am încercat.

Comentarii

 1. Și eu sunt norocoasă, am văzut cu ochii mei când se încruntă la vase.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ah, Lilisor, sunt încă o dată norocoasa ca tragi cu ochiul la ghidușiile mele! :)

   Ștergere
 2. simpatica pagina de jurnal! :-)
  PS: abia astept sa il cunosc pe Blanosu' !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :) multumesc, Carmen! E cam ocupat cu sosetele dar o sa il prezint cu siguranta!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”