Ce crede Dumnezeu despre fumat?

Astăzi, în piaţă, o femeie niţel sfântă după vorbă după port fluturându-mi o broşurică frumos colorată pe sub nas:
- Ce părere are Dumnezeu despre fumat, sorella?
sursa foto:blog
- Păi de ce mă întrebi pe mine, sorella? Întreabă-l, mătăluţă direct că la noi e o vorbă, până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii. După mine nu cred că-i prea pasă că ne-am hotărăt să plimbăm prin plămâni nişte chestii urât mirositoare că altfel ne-ar fi trăsnit pe fiecare în parte şi până la urmă ne-am fi prins că nu are o părere prea bună.
- Lui Dumnezeu nu-i place fumatul, sorella. Iar fumătorii păcătoşi sunt dinaintea Lui în vecii vecilor, aleluia.
- Aleluia, aleluia, sorella, eu cu asta am rezolvat-o, iaca, pe 4 iunie am împlinit patru ani de când m-am lăsat. Nu mai sânt păcătoasă, o să mă duc direct în Rai şi promit să-ţi pun o vorbă bună, sorella.
O las bodogănind între-ale ei, dar n-apuc să fac doi paşi că o surată mai plăpândă de-a “sorellei”, mă trage de mânecă ascunsă pe jumate sub o tarabă cu nimicuri chinezeşti:
- N-ai un foc?
- Ptiu, bată-te să te bată, mi-a sărit inima din loc. Păi cum foc? N-ai auzit ce-a zis soră-ta că Dumnezeului tău nu-i prea place treaba cu fumatul?
- Ba da, dar eu n-am treabă cu propăvăduitul eu car sacoşa cu reviste.

- Mda, fair enough, vorba ardeleanului... Vezi, tu, exact de asta am ajuns să cred că Dumnezeu nu prea are treabă cu modelul chiloţilor pe care îi purtăm.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”