Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

Isus e ocupat cu feisbucul...

...aşa că, dacă sunteţi în încurcătură ori vă băgaţi în seamă cu câte un  "like"  pe pagina dumnealui ori vă descurcaţi singurei după cum vă taie capul.
Imediat ce a înţeles cum funcţionează treaba, că "like"-ul şi "share"-ul scot o mulţime de ochiul dracului pe minut, Isusul feisbuchist a pus mâna pe photoshop şi s-a apucat de decupat şi lipit poze cu inimioare şi fluturaşi.Când afacerea  începe să prospere putem trece  la lucruri mai serioase:


Câteva lecţii de management financiar nu strică mai ales că dând click pe link (oau ce rima cibernetica) ai posibilitatea să cumperi mai o aplicaţie pentru telefon care să-ţi amintească la fiecare 5 minute cât eşti de păcătos, mai un e-book tapetat cu versete din biblie care, ciudat,  vorbesc despre  cum banii tăi semănaţi în buzunarul altora or să facă mere pădureţe în grădina Raiului:


Drept pentru care, adevărat zic vouă, situaţia e complicată şi prezintă diverse umflături nu numai  mediul virtual, iată şi în viaţa reală, Isus e pus la intrare să cerşească  ajutoare pentru biserică:


Comentarii

 1. Cred că se potrivește o epigramă mai vechede-a mea:

  Biserica vs Internet

  Se profilează-un site la fix
  (se vede bine încotro)
  gen “spovedanii XXX
  a rond biserica dot ro”

  RăspundețiȘtergere
 2. Incurcate sunt caile internetului! :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Tizule esti mare! Circula multe snoave pe subiectul asta! Si cum sunt un discipol modest al lui Pastorel, nu ma pot abtine:

  Ca sa te nasti, mergi pe feisbuc,
  Ca sa te-nsori, faci ca mai sus
  Iar când te hotarasti, "Ma duc !"
  De vrei ori nu, "like" pe Isus !

  Saru' mâna Ina!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu la epigrame nu ma bag ca-i teren periculos:)). Mereu bucuroasa sa te regasesc, Dane!

   Ștergere
 4. si uite cum ma starnesti sa mai adaug niste pacate cu cuvinte urate si ganduri absolut necurate la adresa "adevaratilor"... oare cu cate like-uri as putea sa le spal?

  RăspundețiȘtergere
 5. Fro' doua milioane?!? Ma intreb insa cate "like"-uri obtine pana si un singur fir de par din coada lui Obezel:))

  RăspundețiȘtergere
 6. Tocmai ti-am acordat un premiu bloggeristic! :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină