Pretiosi si Preziosi

În hotelul în care lucrez s-a cazat un personaj foarte personaj, nu-i dau numele că după aia se caută pe google şi se prinde c-am călcat în privaciul dumnealui. Da' pot să vi-l arăt:





Te-ai aştepta să traverseze holurile şi să privească lumea din spatele unor ochelari fumurii, plin de importanţă, dar aş! ţi-ai găsit! e un tip foarte de treaba. La fiecare mişcare pe care o aude pe hol iese cu un prosopel micuţ, cel mai micuţ( cred că l-a adus de acasă, hotelul n-are prosoape atât de micuţe) iese, cum spuneam şi cere ceai de muşeţel, cafea, sare, prosoape, creme, ziare, lapte de măgăriţă şi ceapă din grădina zmeului.
Apoi, clipind des cu ochiul stâng, îşi cere scuze că a ieşit, aşa, în prosopel. Noi vrem să-i cerem scuze că nu suntem în prosopel dar Patrizia îmi dă un dupac delicat peste şale.
Ea nu-l suportă, zice că se dă frumos. Ce vorbă e asta? E frumuşel cu adevărat dar o s-o iert, are câte-un început de  cataractă la fiecare ochi. Cine a văzut Elisa di Rivombrosa ştie că am dreptate.

Are nişte ochi! Îţi trec bătăturile şi durerile de şale în câteva miimi de secundă iar eu m-am oglindit în lumina lor albastră, vă puteţi închipui? Dacă aş fi fost o vioară aş fi sunat o baladă, dacă aş fi fost o privighetoare aş fi cântat un staccato dar cum sunt niţel cam dolofană, ultimammente, m-am mulţumit să bat des dintr-un picior ca iepuroiul iepuroaicei.
Cred că n-a ştiut să interpreteze chestia căci s-a retras niţel cam nedumerit în apartamentele domniei sale şi vreo două zile n-a mai cerut nimic.
Poate şi-a luat o pauză de reflecţie dar eu nu disper tocmai am aflat că a părăsit-o pe gălbejita aia de Rivombrosa şi cred că abia aşteaptă să fie consolat.

Oricum, acum trăiesc o altă poveste de dragoste idilică şi neîmpărtăşită, ne cunoaştem doar din poze dar amândoi suntem convinşi că viaţa ne va aduce faţă-n faţă, cândva-undeva, într-un parc, pe o stradă, la tulpina unui copac...


Comentarii

  1. mmm... nu mi-e foarte clar cine s-a cazat la hotel, personajul de sus sau cel de jos?! ca sa stim despre cine vorbim! cel de sus pare intr-adevar genul care calca pe norisori(are dreptate Patrizia), cel de jos e un dulce si e foate posibil ca viaţa sa va aduca faţă-n faţă, cândva-undeva, într-un parc, pe o stradă, la tulpina unui copac...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăl de sus, moşule, ăl de sus că ăl de jos deocamdată e discriminat... vai de urechea lui, nu-i primit în hotel.
      Fie-ţi gura aurită şi dacă întâlnesc romanticosul ăla patruped, dau o bere, parol!:)

      Ștergere
  2. meh, ce frumos e acolo la tine! si io as fi batut din picior :))
    azi-noapte in cele 10 minute de somn pe care le-am prins la un moment dat,l-am visat pe Tom Hanks. ii spuneam ca-l iubesc si ca-mi plac filmele lui :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i asa, draga Blo? Stiam eu ca pana la urma cineva o sa inteleaga sentimentele astea multiple:)) Mda, si visatul are smecheria lui, eu tot visez ploi si potoape, macar cu realitatea sa ma scot si eu!

      Ștergere
  3. Te înteleg perfect, pâna si mie îmi place...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dane, n-aveam nici umbra de indoială, seamana perfect cu minunata aia de Zizuca!:)

      Ștergere
  4. :))))
    sunt de parere ca treaba cu PROSOPELUL(!) nu-i deloc a buna. De ce prosopel? De ce atat de micut totusi? Nu e ingrijorator? Ce ochi poa sa aiba ca sa-ti distraga atentia de la acest aspect? Micut!
    Sunt pe ganduri, as merge pe speculatia ca Rivombrosa l-a parasit pe el.

    RăspundețiȘtergere
  5. Elenaaa,
    Mataluta aveai blog si noi nu stiam, da' bine ca ne-am prins ca poate-poate il resuscitezi si stam cu ochiul allandala:))

    Ai un nas! asa cica s-a intamplat, ea pe el dar nu stiu daca e din motiv de lungime sau latime, acum se cauta mai mult 3D-ul:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti imparetasesc dragostea de la distanta, dar 100%.

    Cat despre Don Juan ... nu il urmaresc, dar banuiesc ca are o gramada de priviri de femei lipite de el. Cred ca asta si face mereu cu prosopelul, le mai rareste ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Cristina, cu tugulanul de dedesubt inima mea e in siguranta! Sa ramana deci Fat Frumos cu cohorta lui de admiratoare:))

      Ștergere
  7. La multi ani de ziua noastra, Ina! Toate cele bune iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină