Fantana vinului

Anul veneţian se măsoară în carnavaluri şi cum stă să înceapă carnavalul nou-nouţ mi-am propus să-l prind de la primele îmbobociri urmărindu-l cu povestitul în toate  etapele  sale.
Tema de anul acesta e "LA VITA È TEATRO. TUTTI IN MASCHERA"- VIAŢA E UN TEATRU. TOŢI CU MASCĂ.
Deşi oficial carnavalul  se va deschide duminica 12 februarie  2012 , diferite alte mici evenimente, spectacole, concerte încep să agite şi să încălzească atmosfera.
Astăzi, un tăuraş de lemn de doar nouă metri a fost depus în Punta della Dogana, prezenţa sa încearcând să evoce, alegoric vorbind vechea tradiţie a luptelor(?) cu tauri.
Şi tot astăzi, taram-ta-tam au dat  cep, din nou, la Fontana del Vino, obicei cu nas roşu, foarte bine primit şi îndelung aşteptat atât de localnici cât şi de turiştii voioşi.
Şi va curge vinul  gârlă de la un'şpece până la nouăşpe trecute fix, în fiecare zi. Trai neneacă!

Ştiaţi că...
În dialectul veneţian, "a bea o duşcă" se spune "bever un'ombra"- în traducere liberă: " a bea o umbră"- şi vine de pe vremea în care, la poalele clopotniţei din San Marco vânzătorii ambulanţi  mutau vinul în funcţie de umbră, reuşind, în felul acesta, să-l menţină la o temperatură potrivită.



Fontana del vino




Comentarii

  1. :) vreau si eeeeeeeeeu! esti atat de norocoasa ca locuiesti intr-un loc atat de frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Blo, sunt tare norocoasa, de aia ma si stradui sa va fac si pe voi sa trageti cu ochiul:)

      Ștergere
  2. Gândire de român, poti sa-ti iei vin pentru tot anul! Oare?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna idee, Ina! Eu imi doresc tare mult sa ajung la un carnaval la Venetia iar acum o sa am sansa sa ma bucur de el prin reprezentanti ;) Sa pui poze muuuulte! Cu masti si, daca gasesti, cu catei mascati. Sau cu orice animale mascate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)Hah! Animale mascate n-am prea văzut dar poţi să ştii? O să fiu foarte atentă. Fotografii am făcut şi în anii trecuţi, găseşti dacă ai timp şi chef, linkurile în subsolul textului postat astăzi. Când vii să mă anunţi negreşit!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină