Sa ne creasca, deci!

calduraEu cred ca a venit timpul să ne crească ceva. Fiecărei specii, în funcţie de condiţiile atmosferice, în funcţie de mediul în care trăieşte, îi mai creşte câte ceva.
Mai o pieliţă între degete, mai un ciuf în coadă, mai un pinten, mai un vârf de aripă… un ceva acolo care îl ajută să se adapteze.
Cu 91, 8% umiditate în aer eu tot aştept de ani buni, să-mi crească nişte branhii cu schimbător automat, căci, deh! când pe branhie, când pe bronhie n-aş mai face bulbuci la fiecare inspiraţie.
Şi nişte ventilatoare mici: două după ceafă, două la subsuori şi două mai de la brâu în jos, acţionate de temperatura exterioară, interioară, n-are importanţă.
Bâzzzzzz- bâzz la stânga, bâzzz- bâzz la dreapta aglomerările urbane ar deveni nişte bâzăierării- a se citi- berarii- infernale, deci mai bine să fie silenţioase de la bun început să nu trebuiască alte ajustări ulterioare.
Aveţi alte propuneri?

Comentarii

 1. Cuvântul "bâzăierării" mi se pare foarte complicat, de aceea propun ca orasele sa fie niste "berării" infernale. Sa simplificam, atât.

  RăspundețiȘtergere
 2. :)) deci nu-s singura care crede asta :))
  mereu am spus omenirea peste vreo 100 de ani o sa aiba solzi :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Ba eu vreu si blana,incepand cu octombrie!Ce sa fac is friguroasa...

  RăspundețiȘtergere
 4. Dane,
  Ai perfecta dreptate, e un cuvant complicat si intortocheat, sa-l simplificam asadar:)

  Blo,
  Crezi ca solzii tin racoare? Si daca da, sa mai asteptam o suta de ani? Pai cine mai apuca, ca ietatea merge inainte ca marfarul:)

  Anonima draga,
  Eu zic sa se voteze ca blana nu-mi pare prea comoda, iti dai seama ce de aspirat prin casa am avea dupa aia?:))

  RăspundețiȘtergere
 5. Găboanţăăă,
  Nu cumva tu esti Anonima?:))

  RăspundețiȘtergere
 6. esti grozava! îmi place mult postarea! m-am amnuzat extraordinar :D
  Sa ai un weekend minunat, si sa-ti creasca exact ceea ce vrei, în locul unde vrei, si cât de mare îti doresti :))

  RăspundețiȘtergere
 7. Multumesc, Carmen! Cu asa urare zâmbăreaţă nu se poate să nu-mi fie frumos, ceea ce iti doresc cu mult drag si tie!

  RăspundețiȘtergere
 8. Presupun ca spui bine ca trebuie sa creasca ceva adaptativ pentru ca exista exemplul de acomodare inversa, la uscaciune, se pare ca pentru umiditate ar trebui sa arate pe dos de cum arata un cactus. Reversul tepilor si al frunzelor cerate.

  RăspundețiȘtergere
 9. :)Aici m-am incurcat,nu reusesc sa prevad cum ar arata reversul tepilor si al frunzelor cerate.

  RăspundețiȘtergere
 10. Ca o salcie daca iti place apa sau daca te-a plantat cineva langa o apa, ca o orhidee pentru ca este prima planta de padure ploioasa care mi-a venit in cap, desi probabil exista si ciudatenii in mediul uscat, ca o planta semiacvatica desi sunt si acelea cu duiumul care inteapa. Si poti sa aderi la organizatia de protectie a zonelor umede, o organizatie cred internationala care avea si cativa afiliati in tara, pe vremea cand faceam eu activism in ecologie. Si imi amintesc ca exista si o zi internationala a zonelor umede, asta ca sa nu crezi nimic din ceea ce am spus, desi este totul adevarat. Si pe vremea aia faceam si bancuri pe seama asta, evident porcoase, cu si despre fetele ecologiste, desigur, pe acest subiect.
  Na, daca provoci porcii, ii vei avea : ).

  RăspundețiȘtergere
 11. Nu provoc nimic ca dupa aia ma fastacesc, ma imbujorez si ce e mai caraghios decat o Scufita Rosie batrana jumatate de secol?!?
  Poate o zona uscata nebagata in seama de organizatia mai sus amintita:))

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”