La furat de gondole


Image634436912725781250Veneţia are un efect ciudat asupra tuturor în general şi asupra anumitor domnite în special.
Imediat după  ce primul pod rămâne în urmă, încep oftaturile, ocheadele languroase prin balcoane, de unde, fiecare domniţă şi-ar dori să zărească niscaiva Casanovi fluturând din batiste. Dar cum Casanovii sunt ocupaţi să-şi întindă chiloţii pe sfoara de rufe, domnitele rămân atât de dezamăgite încât încearcă să se consoleze  cum pot, mai c-un spriţ, mai c-un aperitiv, mai c-un limoncello…
Nici nu vă închipuiţi câte domniţe sfărşesc prin a îmbrăţişa colacul toaletelor prin restaurante.
Fenomenul e atât de răspândit încât angajaţii restaurantelor, a hotelurilor nici măcar nu se mai miră, situatia transformându-se încet- încet într-un fel de normalitate normală, cum s-ar spune.
Şi cum hormonii gâlgăie iar aburii alcoolului gâdilă simţurile în mod furtunos, primii beneficiari de graţiile domniţelor afumate sunt cei care se nimeresc prin preajmă: ospătari, receptioneri, hamali  gondolieri, etc samd.
Locurile  alese pentru împerecherea etilico- aventuroasă diferă după caz şi gradul de urgenţă astfel încât unele se consumă direct în băile restaurantelor, altele pe străduţele întortocheate, altele hai, hai, hai, haidi, hai, dihai, pe sub pod mă legănai…
Aşa că, de ce ne-am mira afland că  o englezoaică de 42 de ani a înhăţat  un franţuz de numai  20 de ani înghesuindu-l nerăbdătoare  într-o gondolă parcată regulamentar pe buză canalului?  Nu ne mirăm, căci gondolele sunt mai la îndemână decât boscheţii care lipsesc cu desăvârşire, de altfel,
Poate nici n-am fi ştiut prea multe despre întâmplare dacă gondola în virtutea inerţiei ei de gondolă romanticoasă nu s-ar fi dondolat încetişor spre mijlocul  celui mai navigat canal, blocand circulatia. In aceste conditiuni braţul lung al legii, organul,  n-avu incotro  semnalându-se din oficiu, se opuse pieptis   bălăngănelii periculoase a celor doi.
 Dacă duduiţa nu s-ar fi apucat de bumbăcit la poliţişti, când cu poşeta, când cu gheruţa ajungând la puşcărie, întâi,  pentru bătăie  de organ în funcţiune ş-apoi pentru furt de gondolă fără gondolier, probabil că povestea dodoloaţă nu s-ar fi rostogolit pe tot pământul şi eu n-aş fi încălecat pe o şa, să  spun povestea aşa repede şi pe nerăsuflate cum am spus-o, boieri dumneavoastra!

Comentarii

  1. Poate toate hotelurile erau ocupate, in lipsa hai pe gondola :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai da, se descurca fiecare cum poate:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt dati dracului frantujii. De la 20 de ani sunt cu gândul la FMI !

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Banui ca nu te referi la fondul monetar

    RăspundețiȘtergere
  5. Da' ce gusturi au concetatenii shtroscanului in materie de dat in barci :)) Unu si unu :P

    RăspundețiȘtergere
  6. :))
    Ahh! Stii ca uitasem de expresia "a se da in barci"?

    RăspundețiȘtergere
  7. dom'le, nu te pui cu romantzu'. daca acolo a apucat-o pe doamna, ce putea sa faca?
    :) citind povestirea ta, am avut asa, o viziune cu o venezie plina de iepurasi care dau rapid din codite peste tot :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Hah! Textele mele n-au niciun farmec fara comentariile voastre:))

    RăspundețiȘtergere
  9. In primul rand ma bucur ca ti-am descoperit blogul. Si asta datorita polimedia.us In al doilea rand ma bucur, si sunt sigur ca tu nu sti de ce ma bucur, dar am sa-ti spun eu imediat, ca de-aia ma bucur si ca bucuria vine dinlauntru si merge spre inafara. Sa ne citim sanatosi (si bucurosi).

    RăspundețiȘtergere
  10. Viorel,
    Eu iti urmaresc de mult timp blogul, numai ca mustaceam pe furis:)).
    Si eu ma bucur nespus de reintalnire zambaracioasa si bucuracioasa! Multumesc pentru semn!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum mai stai cu spatele? Daca stai bine ce-ai facut? Ca acuma ma doare pe mine, da' rau! Sa nu-mi spui concediu medical, fara efort etc. Eu tocmai am taiat niste copaci în gradina!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai incercat cu Diclofenac? Mie imi face bine, bineinteles ca gradina si copacii sar din discutie...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină