Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

Ora PământuluiEu şi Von Pluş ne-am ţinut de promisiune.
La 20,30 punct ne-am pus  lesa şi coada pe spinare, am scos sigurantele de la curent si-am plecat la plimbare.  Eu cu voia, el mai mult cu nevoia dar rezultatul a fost acelaşi: timp de o oră, niciunul din noi doi, n-am consumat nicio firmitură de curent.
E foarte adevărat că am profitat de faptul că nimeni din orăşel nu se sinchisea prea tare de ora Pământului şi la lumina felinarele am fi putut să croşetăm năsturei şi alte zorzonici dar asta e o altă poveste, noi doi, ne-am simţit ca doi soldaţi care şi-au dus misiunea la capăt.
A mai stins cineva becul? Sau numai eu şi Totti ştiam de chestia aia?

Comentarii

 1. eu am uitat, dar anul trecut am facut-o. Cand am revenit si am aprins lumina, m-am simtit cam penibil, mai ales ca eu sunt de-ala de uita luminile aprinse...

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, se pare ca multa lume a stins becurile din câte vad eu pe-aici.

  RăspundețiȘtergere
 3. @Cora_
  Cunosc categoria foarte-foarte bine, ca de aia m-am si simtit asa de mandra anul acesta:).
  E adevarat ca si tu ai plecat la plimbare? E asa dezolant sa stai in casa pe intuneric...

  RăspundețiȘtergere
 4. @Dan
  Nu-i cine stie ce unitate de masura blogul meu, din pacate.
  Sa inteleg ca ai stins si tu luminile?
  Din cate am inteles nici Totti n-a reusit sa le stinga in Dom din cauza unei defectiuni, deci ...

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Scaietina, daca e sa spun adevarul, anul trecut am stat mai intai pe intuneric putin, apoi cand am vazut ce penibil e, am plecat.
  Oricum i-am spus Mishckai ca Von Plush de Shossete a stins lumina si e deja interesata in a-l cunoaste. Dar, ca orice domnisoara, nu prea lasa sa se-nteleaga explicit. :))

  RăspundețiȘtergere
 6. @Cora_
  Ah, eram sigura ca pufăcioasa e interesata de salvarea planetei, a balenelor şi a furnicilor cu şosete dungate ca şi Von Plus, de altfel.
  O sa-i explic dumnealuiului cum sta problema, caci el, ca orice domnisor, nu intelege nici cand e evident de explicit. :))

  RăspundețiȘtergere
 7. cred ca am stinso si eu nu mai tin bine minte...

  RăspundețiȘtergere
 8. @Bucur
  De aia mi-am notat si eu, isprava, ca am numai o poala de memorie si aia cam gaurita, poala adica:))
  Bine ai venit, Bucur!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină