Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

Carnavalul veneţian 2011

Zborul şobolanului
Despre carnavalul veneţian am mai povestit şi pe aici şi pe dincolo, ziceam în sinea mea că subiectul ar fi deja epuizat, dar cum Alex, başbuzic mare şi frumos, a făcut o mulţime de fotografii foarte faine m-am gândit c-ar fi păcat să nu folosesc pretextul mai ales că fiecare carnaval are o altă poveste.
Carnavalul  de anul acesta, a început c-o săptămână mai înainte cu un fel de pre- carnaval.
Pe 20 februarie, Zborul îngerului- Volo dell'Angelo- evenimentul care deschide carnavalul oficial, a suferit o delicioasă parodie, numită - Svolo della Pantegana- pe româneşte- zborul şobolanului- primită cu mult entuziasm, râsete şi chicoteli de-ntreaga suflare.
Eu l-aş numi un soi de protest chiar dacă, organizatorii au încercat să-l înglobeze în calendarul evenimentele oficiale, un protest al veneţienilor care suferă pentru că nu mai dispun de propriul lor carnaval
„Să zboare şobolanul! Indiferent cum va fi, cine şi câţi din noi vom rămâne, un şobolan cu siguranţă se va găsi mereu, în Veneţia.”- cam asta e semnificatul acestui zbor inedit, aflat deja la a doua ediţie.
O sută de bărci au parcurs Canal Grande cu şobolanul din carton, aşezat la mare cinste, în fruntea alaiului.
sursa foto: ansa.it
(va urma)

Comentarii

  1. Si noi avem sobolani zburatori aici in Canada. Le zicem veverite :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nooo, nu pot să compari veveriţele cu şobolanii, veveriţele sunt tare drăgălaşe...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină