Intrebarea de un milion de dolari

Seara agitată la emisiunea "Vrei să fii miliardar?" de pe canalul 5 Mediaset.
Gerry Scotti vesel ca un piţigoi prezintă bucuros personajul care a reuşit pentru prima dată în istoria concursului de pe tărâm italian, să ajungă faţă-n faţă cu întrebarea de un milion de dolari, fără să folosească niciunul din ajutoarele puse la dispoziţie.
 Michela de Paoli  43 de ani, casnică, spală conştiincioasă izmenele soţului albanez în timp ce citeşte cărţi de George Orwell, răspunde fără să clipească la întrebări pe care şi googlosul le mai bâlbâie şi se încurcă, cât pe ce  să abandoneze la următoarea întrebare:
Conform Genezei ce a făcut Adam imediat ce a fost alungat din Rai:

 1. a adus ofrande lui Dumnezeu
 2. s-a apucat de prăşit
 3.  a fugit fuguţa cu Eva să facă bunga-bunga
 4.  a construit o casă

Sfînta Cleopatra, ce poate fi complicat aici? Asta e o ecuaţie cu toate necunoscutele dezbrăcate.
Conform Genezei, Bibliei, tribunalului de la Haga, logicii, raţionalului, iraţionalului, un Adam nu poate să facă decât o singură chestie prioritar, pentru prima dată, întaiaşi oară, indiferent că acţiunea se petrece la începutul lumii sau la sfârşitul ei.
Dezamăgitor şi ajutorul venit din partea sălii care a presuspus că Adam imediat după ce-şi luă şutul în fund, s-a apucat de prăşit. V-am spus că jumătate din cei aflaţi în  sală erau din Fălticeni?!?
Come mai o să întrebaţi din nou?
N-am nici cea mai palidă idee, başbuzicul mare zice că asta i-o ramură nouă a turismului: excursii pe platourile de filmare.
Până la urmă şi cei care au ales întrebarea asta de un milion cred ca au mizat pe faptul că evidenţele sunt cele care ne încurcă cel mai rău.

Comentarii

 1. da,am urmarit si eu emisiunea si m-am mirat si eu de ultima intrebare.dar hai sa recunoastem,domnul scotti a cam ajutat-o pe tanti.dar imi pare bine ca saracii erau amandoi fara munca.deci,sa le fie de bine :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Asa e, a ajutat-o nitelus. Dar treaca de la noi de data asta:)
  Bine ai venit, Mihaela!

  RăspundețiȘtergere
 3. Si la noi e emisiunea asta. Odata a ajuns unul la ultima intrebare de 1 milion si inca nu folosise nici un ajutor. Se freaca el nelinistit pe cap:
  - O sa-l sun la telefon.
  - Pe cine?
  - Pe tata.
  Suna concurentul, raspunde taica-sau cam incurcat:
  - Habar n-am de intrebare ...
  - Stai linistit, te-am sunat doar sa-ti aud glasul, stiu raspunsul.

  RăspundețiȘtergere
 4. :)Si banuiesc ca nu l-a intrebat daca Eva si-a smuls sprancenele imediat ce a fost data afara din paradis, nu?

  RăspundețiȘtergere
 5. tin sa recuonsc ca habar n-am. de altfel, eu inclin sa cred ca adam si-a luat computer, prima miscare. sau xbos. sau telefon molecular. restul e mofturi, zic.

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu sunt vinovata, pentru ca mi-am inchipuit ca bunga-bunga lui Berlusconi are acoperire internationala:).
  Sigur ca stii ce ar face un Adam care nu e impotent ramas singurel cu o Eva. Eu zic ca xbosurile si computerele au aparut mai tarziu dupa ce Eva a inceput sa aiba migrene:))

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”