Interlopul buclucaş

Un interlop, nici prea mare, nici prea mic, nici prea crăcănat dar foarte- îngrozitor de periculos, a fost împuşcat de doi colegi interlopi ca şi el nici prea mari, nici prea mici dar foarte- îngrozitor de periculoşi.
 Şi ce face un  interlop  împuşcat? Acum depinde de interlop, dacă-i un interlop serios vine spitalul la el, dacă e un interlop mai găinar aşa, două bătăi şi-o tentativă de omor,  se duce  la spital, cu taxiul. 
Dar cum spitalul din Constanţa nu-i destul de utilat pentru un interlop, fie el şi găinar, poliţia se mobilizează cheamă elicopterul să-l ducă la Fundeni. 
Elicopterul nu poate intra în curtea poliţiei, căci curtea poliţiei, n-o să credeţi, dar se află între două blocuri turn şi-o casă cu gradină, aşa că e nevoit să aterizeze în boscheţi.
dubiu
Deci, cum ajunge un interlop la elicopter dacă elicopterul nu poate să vină la interlop? Îl suim în două  ambulanţe, una o să rămână împotmolită în nămeţi, pentru ca a doua să ajungă  la destinaţie.
Buun şi-n sfârşit, interlopul e  încărcat în elicopterul care-l poartă spre o zare oarecum luminoasă, reporterul poate să respire patruzeci de minute, prezentatoarea îşi pudrează nasul.
Filmăm ambulanţa care-l aşteaptă pe stadionul Dinamo, aşa, pune, naibii, măcar un cadru cu targa dacă n-a aterizat  interlopul, ăsta, elicopterul,  cât mai durează, mă, c-am înţepenit de frig, păi de unde să ştiu eu, frate, că nici personalul nu vine-n orar darmite elicopterul poliţiei, bine, mai zi de interlop, pe cine-a omorât, pe cine a-njughiat, bagă tare, şşşt! gata, aterizează, iată, interlopul, doamnelor şi domnilor, respiră greu, are un glonţ în esofag şi unul în gât, starea lui s-a agravat neaşteptat în timpul zborului... doamnelor şi domnilor, este ora şase, momentan am încheiat transmisia de pe stadion,  nu rataţi ştirile de mâine dimineaţă! Va supravieţui interlopul acestei nopţi friguroase? Ce vor decide medicii, cine e cel care a apăsat pe trăgaci? Despre toate astea şi multe altele veţi putea afla, în direct, urmărind doar tolkşourile noastre de pe canalul unu, doi, trei patru, cinci, şase...

Comentarii

  1. Nu mai stiam ce-i cu tine. Iti doresc sa fie totul în regula. Si-ti mai spun Craciun fericit ca intram toti în criza de timp. Pe curând!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum pilotul elicopterului era constantean, ca si interlopul, am aflat vesti de la sursă. Prima indicatie a politiei a fost ca medicii să-i faca o autopsie, ca să pună la dispozitie cele două gloante, dar să aibă grijă ca interlopul să rămână în viată, ca să poată fi interogat.
    Medicii s-au achitat exemplar de cele două sarcini. Au așteptat ca glontul din esofag să iasă afară pe cale naturală. Pentru celălalt, au trebuit să-i taie gâtul interlopului, plecând de la ipoteza că un interlop pur-sânge (așa cum era al nostru după operație) n-are nevoie de cap. Ipoteza s-a confirmat în mod strălucit, la această oră interlopul se află în afara oricărui pericol. E adevărat, la interogatoriu n-a putut scoate nicio vorbă, dar a scris trei rânduri cu litere mari de tipar, adică și-a depășit producția literară de-a lungul întregii sale vieți.
    În urma dezvăluirilor interlopului impuscat, cei doi interlopi foarte- ingrozitor de periculosi, autori ai atentatului, au fost înștiintati de politie că după două zile vor fi arestati. La această oră, deja se află în Indonezia.

    RăspundețiȘtergere
  3. :))Costel,
    N-ai sa ma crezi dar exact asa am zis si eu!

    Dane,
    Eram ratacita pe aici, totul e in regula, doar lipsa de timp si oboseala. Asa e, incepe nebunia, iti multumesc si-ti urez Craciun luminos si zambaret!

    RăspundețiȘtergere
  4. :)))Norica,
    Eram sigura ca esti persoana informata asupra faptelor comise in judet. Carevasazica acum e deja in Indonezia, politia romana, inca o data si-a facut datoria. Fain!
    Din comentariul tau poate sa iasa un text savuros, stii?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ina, păi textul meu nu are niciun chichirez fără al tău. Dacă mă lași, le postez împreună pe agonia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Te las:), dar poate reusesc sa-l periez, in forma asta nu e text. Iti trimit veste!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma tem ca l-ati facut pe interlop sa sughite. Sa ne adapostim asadar, caci poate mai expulzeaza vreun glont mai mic, ramas de cand era mai tanar.
    Venisem sa iti urez un An Nou Fericit dar am fost deturnata de evenimente :)

    RăspundețiȘtergere
  8. :)
    Multumesc, Amalia! Sa dea Domnul sa fie! Aveam de gand sa vin cu uratul, sper sa reusesc sa incropesc plugusorul, pune vreo doi colacei la pastrare:)!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină