Un 23 august 2010

Mă credeţi sau nu dar eu cred că m-am văzut în filmuleţul ăsta, prin minutul 1,16 in grupul sanitarilor pricepuţi şi-n minutul 1,41 dau disperată dintr-o eşarfă roşie. Şi totuşi cred că e vorba de un montaj pentru că Ceauşescu n-ajunsese la Galaţi, toată nebunia a fost vizionată  doar de guşile CeCe al PeCeRe  locale.



Deşi la vârsta aceea eram deja o veterană a manifestaţiilor, începând eu foarte devreme să flutur din steguleţe pe stadioane, mi-aduc aminte că-n anul ăla am făcut o insolaţie aşa de grozavă că după aia n-am mai suferit de insolaţie niciodată, parol, fac arsuri pe pielea capului la o adică, da' insolaţie, ba!
Şi-mi mai aduc aminte cum băieţii se băteau cu stemele, secerele şi ciocanele aurii în cap iar noi râdeam pe sub trei degete puse delicat la gură cât să părem nişte gâsculiţe nici prea-prea nici foarte- foarte.
Şi, uite aşa, mi se epuizează amintirile, mă părăsesc în mijlocul frazei... de aia zic, cine se recunoaşte în filmuleţ este rugat să ridice două degete şi amintirile-n sus!

Comentarii

  1. Epoca de glorie! Te-am remarcat cu o lupa :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai tii minte cum se chema? In ultimul timp nu-i mai zicea "Insurectia...", era "Ziua victoriei revolutiei anti-fasciste si anti-imperialiste...", o fraza luuunga!
    La astea eu eram deja telespectator!

    RăspundețiȘtergere
  3. Costel,
    Ai văzut şi tu cât eram de plăpândă?:))

    Dane,
    Să ştii că nu-mi aminteam toată titulatura, de fapt, aia e, sunt foarte multe cotloane cu amintiri care par şterse complet.


    Hmm, să înţeleg deci că nu trebuie să vă caut cu lupa în filmuleţele epocii de aur!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. In 86, eram deja in state! Plăpândă ... n-am mai auzit de mult cuvintul asta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Costele,
    Trecuseşi deja de partea duşmanului de clasă, ehehe, aşa e unii, dom'le, sunt plini de noroc!:) Mda, nici eu nu cred că l-am mai folosit demult...

    Marius,

    :)) Da-da, şi eu am smiorcăit tot filmuletul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am facut o singura defilare de 23 agust: o parada militara în '76 în Peata Aviatorilor. Incolo, 1 Mai, ziua copilului, maruntisuri...

    RăspundețiȘtergere
  7. Aham! Asta înseamnă că sunt şanse să te descopăr pe youtube, voi fi vigilenta:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină