Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

Nimeni nu e profet în ţara lui

Dacă ar fi ştiut asta şi caracatiţa Paul(care o fi masculinul caracatiţei?), poate n-ar fi fost atât de tranşant în căţăratul pe cutia Spaniei.
Mă întreb cum pot obţine o consultaţie profesionistă la Mafalda cefalopodă, înainte să-l facă nemţii tocăniţă.
Am zis mereu că e indicat să pariezi pe ce nu înţelegi, aşa cum e mult mai sigur să crezi în ceea nu vezi.
Octopus Paul predicts a victory of Spain against Germany - no comment

Comentarii

  1. Caracatiţ. O iarta nemtii daca iau bronzul diseara. Si o mai tin la 5 stele pâna peste patru ani la campionatul viitor.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Păi da, din cauza caracatiţei mi-a revenit microbul fotbalistic. Abia aştept să văz dacă a nimerit-o şi de data asta.
    Bine te-am găsit, Dane!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină