Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

A privi fără să vezi

Vreo trei ani am stat cu dafinul sub nas, fără să-l văd. Aduceam pliculeţe cu foi de dafin, de acasă, din România.
Când l-am descoperit, am rămas descumpănită, mai mult de o săptămână.
M-am întrebat câte din lucrurile pe care mi le-am dorit, pe care le-am visat, care credeam că îmi lipsesc, s-au aflat, sub nasul meu? Câte din ele, le-am privit fără să le văd, de fapt?
Dafinul  a înflorit şi nu-şi mai încape în piele, iaca!Vouă vi se întâmplă să priviţi, fără să vedeţi, cu adevărat?

Comentarii

  1. Ma bucur ca te-am regasit, Sper sa citesc cu nesat ceea ce vei scrie si aici, desi dincolo nu mi-am simtit prezenta. Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine-ai venit, Ghiocel! Nu ştiam că intri printre ale mele, mă bucur că mi-ai spus, mulţumesc.
    Cele bune şi frumoase şi ţie!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină