Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

Nimic întâmplător

Povesteam că acum două zile am avut o hemoragia subconjunctivală, fără să fi strănutat, fără să fi tuşit, fără să mi fi scărpinat în cap.

Ieri, după ce-am primit factura pentru gaz, mi-a devenit totul foarte clar: ochiul meu stâng prevede dezastrele.

Ignoraţi varianta în italiană , fac experimente.

Tra l'emorragia sottocongiuntivale subita due giorni fa e la bolletta del gas c'è un stretto legame,  ho capito che il mio occhio sinistro avverte i disastri.


Comentarii

  1. nu vreau ca lenus sa mai cheltuie un atom de energie pana nu te repara pe tine. dupa socul polonez acum cand am dat intamplator (de ce intamplator?) peste vestea asta am facut soc de tensiune. nu suport sa te stiu cu necazuri, dar mai ales nu suport sa le aflu din presa. socul e mult mai nasol. alla' sa te aiba in paza lui, sufletul meu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iertare şi aici, Uriaşule. Nu mai fac, promit!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină