Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

Faptă de comunist


Dimineaţă, tutungiul meu preferat  îmi face din ochi,  zâmbindu-mi ca de obicei cu gura dincolo de urechi:

- Ai văzut?

- Ce să văd? las să dospească un firicel de speranţă vizavi de preţul ţigărilor.

- Uite, zice ghidându-mă cu degetul deasupra mormanelor de ziare.

Sub obişnuita tăbliţă cu "Il fumo uccide", agăţat un alt carton, pe care stă scrisă, cu litere de şchioapă tremurândă, replica lui de tutungiu cinstit:

"Chi smette di fumare uccide il tabaccaio"(cine renunţă la fumat ucide tutungiul)

-He, he, ce zici? Bună, nu? Numai că, se încruntă bosumflat dintr-o dată, nevastă-mea nu mă lasă să o pun. Zice că e ilegal... de ce să fie ilegal, e doar adevărul, nu-i aşa?

- Tocmai de aia, adevărul e mereu în ilegalitate, Enzo,  mă dau filozoafă în timp ce-mi însuşesc, gânditoare, pachetul cu otravă.

................................................................................................................................................................................

Şi eu, ca să vezi, fapta asta de comunist, nici n-o pusesem măcar la socoteală!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină