Jurnal de bord(IV)

Înainte mult mai este


Odată şi odată termin eu şi povestea drumului în România, n-o să vedeţi?


Oricum nu există riscul de a plictisi pe cineva, mai mult decât m-am plictisit de una singură tot povestind ca o băbătie, un drum de 36 de ore în patru episoade...


Încă vreo două şi scenaristul fantasticului serial „Tânăr şi neliniştit” o să facă gastrită pe fond nervos. Numai că n-am încotro. Drumul ăsta a avut pentru fiecare din noi un semnificat aparte. Ce altă bornă semnalizatoare pot eu construi decât una din cuvinte? Deci!


După ce ieşim, miraculos de întregi din realitatea paralelă a Cheilor, pornim, cu capul înainte şi ochii oarecum lipiţi de parbriz, mai departe, prin tărâmul îngheţat al Moldovei. Situaţia indicatoarelor e încă şi mai încurcată, temperaturile scad înfricoşător, în numai o oră, trecem de la -15 grade la -23, iată:




















Din fabricaţie, Picasica e setată să ţipe la -3 grade: ”aoleu, gheaţă!”, la cele multe minusuri şi stratul de gheaţă cât palma, nu îndrăzneşte să mai zică nimic, scârţâie pe acelaşi ton cu Daciile pe aburi, pe care le admirăm la semafoare.


Tomiţă e şi el depăşit de situaţie aşa încât fugărim puţinii oameni care se mai încumetă să mişune prin oraşele îngheţate, cât să ne asigurăm că nu greşim drumul.


Bineînţeles că jupânul alege o scurtătură de genul „lasă că ştiu eu mai bine”, pe unde ultima căruţă trecuse cu trei zile în urmă.


E de la sine înţeles cât am fost de surprinşi citind, târziu în noapte, pancarta cu „Bine aţi venit, Municipiul Vaslui!”


Von Pluşul a citit-o pe silabe ,de două ori.


Ce şampanie, ce caviar? Două cutii de icre cu ceapă şi câteva pahare de vin fiert, ne-au făcut să adormim visând că Picasicăi îi vor creşte aripi şi la întoarcere vom fâlfâi în cercuri mari pe deasupra României.








Powered by ScribeFire.

Comentarii

  1. Tu scrie înainte, nu te gândi că plictiseşti pe cineva... Blogul are avantajul că cine intră să citească, nu intră din plictiseală, ci din plăcerea de a citi. Mai exact, de a TE citi.
    Nu e foarte clar, vinul fiert l-aţi băut lângă pancarta "Bine aţi venit, Municipiul Vaslui!" ?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună dimineaţa, Norică!
    Mai e şi varianta aia pe care o ştim noi doi, volenţ- nolenţ :), dar nu se pune, nu-i aşa?

    S-ar putea spune şi aşa, să ştii.
    De la pancarta cu "Bine aţi venit" până la aia cu "Drum bun" n-apuci să iei decât câteva înghiţituri.:)
    Ce m-aş face eu fără hei rupurile tale? Nici nu vreau să mă gândesc măcar.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină