Bă, diasporă

Cine eşti tu, bă, diasporă, să vii să-mi votezi mie, preşedintele care este?

Cine-ţi dă dreptul, să dai cu ştampila, bă? De ce n-ai stat, bă cu mine, să-ţi fie greu, să suuuferi, bă, auzi, să suferi pân' te pişi pe tine ? Să te doară, bă, la Mioriţă, să-ţi îneci amarul în trăscău, să te duci acasă să-ţi baţi nevasta şi copii, de durere, băăă!

Ce-mi spui tu că munceşti doişpe ore, păi ce munceşti pentru mine? Pentru tine munceşti, bă, nu pentru mine, să-ţi intre bine în cap! Trimiţi bani acasă? Păi şi ce îmi trimiţi mie? Îi trimiţi lu' mă-ta şi lu ta'tu, bă, diasporă !

Trăieşti în lux prin străinătăţuri, mănânci caviare şi brânze mucegăite, te dai în merţane, întorci banii cu lopata şi vii să-mi spui mine pe cine să-njur?

Luaţi, dom'le, careva, dreptul la diasporă. Ce drepturi are ei şi de ce? A plecat să trăiască bine şi a fugit ca nişte laşi?

Acu' ciocu' mic, până nu te dau afară din ţară, bă, diasporă!

Adaugire necesară, se pare:

Oameni buni, vă aflaţi pe blogul personal al unei individe care îşi exercită dreptul la umor.

Textul acesta e un fel de protest, pamflet e prea pompos să-l numesc pentru că nu îndeplineşte toate condiţiile genului.
Se recomandă doar persoanelor cu simţul umorului.


Powered by ScribeFire.

Comentarii

  1. [...] De ceea ce mi-a fost frică se pare că nu vom scăpa. Până acum ne plângeam, noi ăştia din diaspora, că întorşi acasă ni se spune căpşunari, suntem trecuţi la grămadă în rândul cocălarilor şi a celor care trăiesc doar pentru că au o maşină mai bună sau că trăim în lux, bani la greu şi alte multe avantaje. Realitatea o stim cu toţii că este alta…dar după ce în străinătate s-a decis preşedintele, deja apar reacţiile. Să te mai întorci în România fără să ai complexe sau fără să fii mereu „în gardă”? Se pare că nu… Iată şi două reacţii: Scaietina [...]

    RăspundețiȘtergere
  2. Credeam că e vorba de o reacţie emoţională trecătoare, chiar şi aşa întru totul amendabilă. Acum, numărul celor care aderă la ideea că diaspora trebuie extirpată ca o tumoare ruşinoasă mă îngrijorează de-a dreptul.
    Nu suntem singura naţie uşor manipulabilă, demonstraţiile italiene sunt mult mai spectaculoase dar cred că putem obţine, fără efort, titlul de campioni la uşurinţa cu care ne lăsăm dezbinaţi.
    Andi, îţi mulţumesc pentru trecere!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu nu numai ca esti analfabet ( te citez: "A plecat să trăiască bine şi a fugit ca nişte laşi?" ), dar esti si ... impotriva Constitutiei.
    Cum de nu ti-ai dat seama inainte de Alegeri de aceasta ... tampenie ?
    Iti spun eu: pentru ca tu esti ca toti chiolbanii care "pricep greu si uita repede" !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Giovanni,
    Ar putea să pară aşa cum ai citit tu.
    Umoriştii trişti îmbracă cuvintele altora până şi le regăsesc pe ale lor. M-aş bucura să reciteşti textul într-o altă cheie, într-un alt moment , poate.
    Acum câteva săptămâni am încercat să te adaug în blogroll dar nu am reuşit să deschid pagina, mă bucur să descopăr că acum funcţionează.

    RăspundețiȘtergere
  5. :))
    Mai greu dar mă prind până la urmă... cred că şi Andi Radiu a interpretat textul în manieră greşită.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ina, nu te cunosc...sincer. Ar trebui insa sa fiu mereu pus pe gluma pentru a interpreta postarea ta in mod pozitiv...imi cer scuze pentru interpretare...niciun fel de resentiment fata de tine.

    RăspundețiȘtergere
  7. :)
    În regulă, Andi. Cred că e vina mea. Probabil că ar trebui să adaug cîte ceva despre natura textelor pe care le postez.
    Când ai nevoie de un zâmbet, ştii unde mă găseşti:)!
    Fără resentimente şi eu...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu dădeaţi! Sunt uno rumeno proaspăt rumenit de Popeye the Sailor man, care, nemaiavând cutii de spanac, nu a putut să pună geoană peste geoană (mersi Academia Caţavencu!) toată noaptea. Nu că spanacul ar ajuta în vreun fel la somn, dar trebuia găsit un buona ragione să se scoale mai an, bădiţa Traian şi să dea din bici: "ia mai mânaţi, măi!". Cum ce? Păi nu văzurăţi? Camioanele. Cum care camioane? Alea cu Coca Cola.
    Jingle bells, jingle bells, jingle all the way.
    Şi lăsaţi-mi fata în pace că vă trag o bulgăreală de nu vă vedeţi! O să vă facem oameni de zăpadă şi o să vă punem pe cap oliţa motanului meu cel nazist.
    We Wish You a Merry Christmas.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nuuu, asta ar mai lipsi! Un motan cu otită şi reclamaţii pentru încălcarea dreptului la oliţă :).
    Ce zici de o bulgăreală? Sau de "Ţară, ţară vrem ostaşi!"

    RăspundețiȘtergere
  10. Scaietina, acum pe bune, aia doar se prefac ca n-au inteles, nu? Adica eu am ras si inainte sa citesc ca-i o gluma. Bine, stai asa, ca eu sunt foarte desteapta, aha.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ioi, ce veste bună!
    Începusem să-mi smulg părul să obţin aderenţă pentru cenuşă.
    Se anunţă vremuri grele. Trebuie inventată, se pare, o bulină cu avertisment pentru umor.
    Acu' la gabaritul meu, nu-i bai, că o-i găsi eu o bulinuţă, dar pentru site-ul vostru, unde eu mă distrez copios, ţine-v-ar Bunuţu' sănătoase, cred că vă trebuie una cât Statuia Libertăţii :)!
    Mulţumesc, Rhetta, îmi fac harakiri-ul altădată.

    RăspundețiȘtergere
  12. Psst, am avut o revelaţie: m-am prins de ce a dispărut limba dacă ! Era imposibil să faci o glumă reuşită în limba dacă. Ne-o demonstrează dacul din ziua de azi care, nu-i aşa, nu numai că n-a dispărut, dar a şi păstrat intactă o caracteristică esenţială a strămoşilor săi: lipsa regiunii din creier responsabile de înţelegerea umorului. Se pare că Burebista a încercat să mai salveze ceva prin distrugerea viilor, dar era prea tîrziu: mutaţia cerebrală devenise ireversibilă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Giovanni, eşti ultimul om care poate vorbi de analfabetism. Tocmai tu care faultezi grosolan limba română şi ai impresia că-i deţii secretele. Dacule, ia-o uşurel că la vârsta ta e destul de periculos să te înfierbânţi de la kb. Plimbă şi tu nepoţii prin parc şi lasă pc-ul şi netul că nu sunt de tine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Zici? :)
    Uite, recunosc, la ipoteza asta nu m-am gândit, Marius! Dar e delicoasă ca şi pornire pentru un text. Propun să-l scriem în chineză, am văzut eu că ăştia râd şi când nu înţeleg:).
    În privinţa limbii dace, a ceea ce s-a păstrat până la noi, de fapt, am devenit foarte curioasă, să ştii.
    Am de gând să fac un post- colectă. Sunt curioasă câte cuvinte reuşesc să strâng.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihai,
    Eu nu-l cunosc pe Giovanni, nu ştiu dacă este analfabet sau nu. Am văzut doar că e plecat demult din ţară.

    În apele învolburate ale internetului, printre atâtea bloguri, e uşor să confunzi un blog de opinie cu unul care încearcă să fie literar. Mai ales că, aşa cum spuneam, blogul meu, nu oferă informaţii suficiente despre specificul său, deci mea colpa:), vorba japonezului.

    Nu sunt Maica Tereza, eu doar am învăţat că în spatele ecranelor, aplecaţi asupra tastaturii sunt oameni cărora cu siguranţă le-aş zîmbi dacă i-aş întâlni pe stradă. Aşa că, încerc să înlătur neclarităţile care pot fi întreit mai alunecoase în lumea virtuală, înainte de a sări la jugulara celuilalt :)).

    Mă bucură trecerea ta, nu te descoperisem de una singură deşi îmi vânez vecinii:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Poate o să avem timp să ne cunoaştem mai bine. Intervenţia mea nu s-a dorit a fi o formă de publicitate ci mai degrabă o dorinţă de a-l mai stăpâni pe acest inginer nerecunoscut în viaţa asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Moama ce s-agita unii ca un Pepsi (sau Coca-Cola, c-am auzit ca-i sezonul)!!
    Amuzant textul, "scaietina"... Felicitari!
    Cam asta zice nea Ciutacu... numa' ca el vorbeste serios... :(

    RăspundețiȘtergere
  18. Victor Ciutacu scuipa romanii din strainatate
    http://www.clickromania.co.uk/content/view/1057/18/

    RăspundețiȘtergere
  19. Sigur că da, Mihai. Te aştept oricând, cu plăcere.

    RăspundețiȘtergere
  20. Păi da, ăsta e rolul umoriştilor: să scoată acidul din cutiile de Coca Cola :)), Alina!
    Victor Ciutacu e un slujbaş plătit să facă mascarada asta, mai mult m-au durut comentariile din subsolul textului.
    Eu nu am făcut decât să sintetizez acele comentarii într-un fel de râsu-plânsu :).

    Mulţumesc, Alina, te mai aştept la un zâmbet!
    P.S: Păcat că linkul nu e funcţionant şi nu pot ajunge la blogul tău, ai un blog, nu-i aşa?

    RăspundețiȘtergere
  21. Mulţumesc pentru semnalare, d2b.
    După părerea mea i se acordă mai multă atenţie decât merită, ca şi textului acestuia de altfel.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ina, link-ul de la blog-ul meu este: http://alinaharja.wordpress.com/
    Multam!!!

    Am citit si eu tampeniile lui Ciutacu si-mi dau foarte bine seama ca nu este singurul care gandeste asa... Eh, o justificare trebuiau sa gaseasca si ei. Dar pun pariu ca exact aceleasi tampeni le-ar fi spus sustinatorii lui Base' daca se intampla invers...

    RăspundețiȘtergere
  23. Îţi mulţumim Băsescu! Îţi mulţumim diaspora!

    (Îţi mulţumim Băsescu! Îţi mulţumim diaspora!)Le Roi Est Mort, Vive Le Roi!… bine, până la urmă regele e tot ăla! Sau preşedinte! Tot aia e!

    Ce bine e la noi! Ce bucurie, ce fericire, ce extaz…. ! Democraţia a câştigat! Spectrul terifiant al comunismului, care plana asupra tinerei noastre democraţii, a dispărut. Am învins! Nu ne mai putem întoarce în comunism! Iliescu şi Hrebenciuc nu mai pot să ne ameninţe cu fantoma comunismului şi nu ne mai pot teroriza cu doctrina lor socialistă! Suntem o democraţie care a dat dovada unei maturităţi depline! Ne-am eliberat de povară, ne-am eliberat de moguli, ne-am eliberat de grupurile de interese, de parlamentari, de mass media manipulatoare şi de comunism (evident)! Ce dulce simţim gustul libertăţii! Ce senzaţie să ne trezim dimineaţă mai liberi, mai încrezători, mai stăpâni pe destinul nostru, mai aproape de… mult iubitul nostru conducător!

    Noi românii avem mare noroc! Am fost atât de aproape de prăpastie, atât de aproape de marginea care ne arunca în iadul comunismului, în infernul socialist, în sărăcia şi mizeria pe care “ceilalţi” vroiau să o aducă în ţară, că nu vom avea niciodată suficiente cuvinte de mulţumire, ofrande şi osanale de închinat sau respect şi consideraţie la nivelul imensului sacrificiu depus de conducătorul iubit! Eşti farul nostru călăuzitor, eşti Steaua Polară cu ajutorul cărei ne regăsim rătăcirile, eşti Mesia, eşti Cel care ne va scote din marasm şi întristare!

    Pentru că nu oboseşti nicio clipă, pentru că tu ştii cel mai bine ce vrem, pentru că eşti simbolul democraţiei şi eşti port stindardul luptei noastre împotriva comunismului, pentru simplul fapt ca ne conduci către culmi de împliniri măreţe, pentru că doar tu eşti speranţa pentru un viitor îmbelşugat, pentru că ne promiţi 20 de ani de împliniri măreţe… îţi mulţumim iubit conducător! Îţi muţumim mult iubite şi stimate Traian Băsescu!

    PS – Muţumim din suflet celor care nu sunt acum în ţară! Celor care au votat în Moldova, în Italia, în Spania sau America, celor pentru care o călătorie de 3 ore cu trenul şi 2 ore de stat la rând au fost un supliciu mai mic decât teama de a nu putea să-şi exercite dreptul la vot! Vă mulţumim celor care sunteţi plecaţi de mulţi ani din România, celor care deşi nu plătiţi taxe şi impozite în România, deşi nu puteţi beneficia de minunatul nostru sistem sanitar, nu puteţi să vă bucuraţi de şoselele noastre irezistibil de frumoase, nu sunteţi nevoiţi să auziţi manele pe post de clip electoral şi minciuni pe post de program de guvernare… vă mulţumim că existaţi şi că vă pasă de România! Nu mai contează că noi, în ţară, am votat cu 15000 mai mult pentru Geoană, nu contează decât că vouă vă pasă de România!

    A câştigat Traian, Băsescu Traian! Vă aşteptăm acasă pe toţi cei care l-aţi votat pe mult iubitul nostru conducător! Că dacă tot a câştigat, dacă tot v-aţi deranjat să votaţi, presupun că acum veniţi acasă!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Florin,
    Ce pot spune? E punctul tau de vedere si ti-l respect.

    RăspundețiȘtergere
  25. :)
    Exact asa ma gandeam si eu. Multumesc si sarbatori fericite, Alina!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină