Prin lumile lui Liviu Nanu

A cest text nu e o recenzie de carte ci doar un rezumat despre ce a înţeles cititorul, adică eu, din ce a scris autorul, adică Liviu Nanu, semnalat în agenda mea telefonică drept LivNanuagonia, totul legat să încapă pe un singur rând. Zilele trecute am avut ocazia să ne vedem chiar dacă fugitiv, în sens vizual adică, Liviu fugea mâncând pământul după vaporaş iar eu dădeam dezdemonă din batistuţă la mal, dar a fost suficient să înţelegem că suntem exact aşa cum ne gândeam noi că suntem, când ne citeam pe Agonia, adică nişte persoane cool, vorba tiktokiştilor. Important e că, aşa, am intrat în posesia celei mai recente cărţi a lui, Ziua P(r)ostului şi  dacă nu ar fi insinuat o provocare în autograful însoţitor poate nu mă urneam să demonstrez că nu pot adormi cu creionul în mână, că eu aşa citesc cărţi în ultimul timp doar- doar ‘oi păcăli Alzheimerul să treacă pe partea cealaltă când mă vede. Personajele din seria Cărciuma lui Bicuţă populează şi acest ultim volum şi alegerea de a-l num

Drumuri

Mark Wickens.dimineaţa,
un vultur pleşuv desena cercuri mari deasupra noastră.
prin arşiţa amiezii
antilope sprinţare săreau din tufişuri.
în lumina blândă a amurgului
focile se pregăteau de culcare.
iubitule...
tu eşti sigur că toate drumurile duc la Roma?Powered by ScribeFire.

Comentarii

 1. Aia de atunci faceau drumuri mai bune ca astia de acum.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai perfectă dreptate, Florin!
  Mie mi-ar fi fost mai utilă, de fapt, una din fotografiile postate de tine în " Land of disaster"!:)) Mulţam de trecere!

  RăspundețiȘtergere
 3. m-am uitat în stânga, m-am uita în dreapta, mi-am aşezat lupa să văd mai atent: Nimic. "ce te uiţi mirat în noi?", m-au întrebat stânga şi dreapta. "Suntem două omizi goale care au pornit-o vesele spre Roma. "Aceasta e drumul corect, rătăcitorule?", m-au mai întrebat ele.

  RăspundețiȘtergere
 4. Rătăcitorule,:)
  Sub lupă, stânga şi dreapta, se fac mici, din ce în ce mai mici. Şi nici măcar n-au ajuns la Roma. Să fi fost de vină vulturul sau GSP-ul?:)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină