18 august 2013

Duios, betoniera trecea...

Dom'le, vin curenții peste ăștia, ceva de n-ai văzut! 
Acum apare nenea de la meteo: păzea că trece africanul şi  vă-ntinde ca pe tăieței,  acu' zbiară că s-a schimbat calimera și niște curenți au încurcat  polul nord cu ecuatorul, tropicelele cu meridianele deci, evident, orice palton cu căptușeală ți-ar fi de folos.
Oricum, treaba nu e chiar uşurică aşa cum ar putea să pară.
De la 40 de grade, măsurați la umbra mărarului, la 16 grade, măsurate între clănţănitul dinţilor, totul într-o singură  noapte!
 O schimbare din asta trimite în tilt orice mecanism serios de reglare a temperaturii, cum al meu era deja niţel dereglat, vă daţi seama?
 E un fel de aruncare în cap de la etajul zece.
Cu repetiţie. Adică: te ridici, faci scările şi te arunci iar.
 Dimineaţa devreme,  dârdâi cu simţ de răspundere, la ora trei mă scurg pe trotuar ca o îngheţată uitată la soare. Sus, jos...cald, frig... dimineaţa îmi curg mucii, după-amiaza apele şiroaie.
Mah!
Oricum, în afară faptului că-s îngrijorată să nu-mi  stric termostatul, de vreo lună mă strădui să vă arăt două betoniere trecând agale prin romantica Veneţie.Inedit, nu?

4 comentarii :

 1. inteleg ce spui despre vreme, si empatizez cu tine, da' ia spune-mi: masinile de gunoi? cum trec masinile de gunoi? lasa si pe acolo zeama in urma lor, ca in Romania? :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. iarta-ma, blo, iti raspunsesem in gand si am fost ferm convinsa ca si in plan fizic o facusem :)) Sigur ca nu lasa zeama, aia e "made in romania"... ba, or mai fi si prin bangladesh daca ma gandesc nitel :))

   Ștergere
 2. :) cred ca ar fi trebuit sa le aduca cu submarinu, asaaa... ca sa nu strice frumusete de peisaj
  cat despre vreme cam asa e si pe acasica, noaptea recisor, ziua te ia cu calduri...
  dar decat recisor dimineata si tot recisor dupamasa cum era dupa 15 august cand eram eu tinerel, parca-i mai bine asa...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai nu? Uite, eu la submarin nu ma gandisem dar nu-i rea ideea:)
   Da-da, ai dreptate, e mai bine asa, da' mormai si eu, sa nu-mi uitati glasul:))

   Ștergere