Trandafiriul marului de gradina


Eu  i-am explicat că nu se face, că nu e în firea copacilor să facă chestii de astea, că nu-i arborian şi nici măcar fructarian.
I-am mai povestit cum noi oamenii avem nădejde în copaci, ce zic aia fac, adică nu se pune problema să te aştepţi la pere de la un prun sau la cireşe de la un cais.

După ce mi-a ascultat argumentele şi-a ţuguiat frunzele şi a început să-mi vorbească un pic pe nas, destul de arogant, cum că e cam sătul de cum merg lucrurile în ultima vreme, că a fost ocupat de-o colonie de viermi foarte păgubitori care l-au locuit tot sezonul şi-au plecat fără să plătească lăsându-l cu scoarţa atât de uscată de-a trebuit să apeleze la Băncile de Tulpină comunale, care, fără milă sau ruşine i-au cerut nişte dobânzi care l-ar fi făcut iască, nu alta.

Dar, întâmplarea a făcut să se întâlnească cu mătuşa Rosa Acicularis care i-a propus uniunea în cuget şi tulpină cu nepoţica dumneai, Rosa Odorata, căci, deh, unde-s doi puterea creşte, nicio bancă nu răzbeşte, aşa se face că anul acesta împreună cu adorata lui Odorată au scos pe piaţă Mărul Trandafiriu sau Trandafirul Măruliu, încă nu se ştie pentru că totul e încă, după cum se vede,  în faza de floare. Polenizarea ar putea să mai adauge o prezumţie la enigmă având în vedere că e tot mai vizitat de albinele vişinului de peste stradă.
- Adică?!? m- am minunat foarte tare, ce altceva s-ar putea întâmpla, dragă mărule..
- Ar putea să iasă un Măruliu Trandafiriu Vişiniu sau poate un Trandafir Vişiniu Măruliu, eh, dar nu contează important e să fie sănătos, îmi răspunse mărul întorcându-se la ale lui.

Luând în calcul că vişinul de peste drum o are mult mai mare, tulpina, ar fi foarte plauzibil să iasă şi o Vişină Trandafirie Foarte Puţin Mărulie dar să ne bucurăm de nefirescul naturii şi să nu punem apă la rădăcină, deh!








Comentarii

  1. Ah, abia astept sa apara merele cu aroma de trandafir! Cu aroma de visine ar fi si mai grozave! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crezi ca eu nu? Nu-ti fa griji, Cristi, daca apare iti trimit si tie macar unul de pofta! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină