No limits


“No limits”, îi strigă şoseta suratei sale înainte să se smulgă dezgustată din strânsoarea chiloţilor negri rătăciţi indecent printre rufele albe.
"No limits", mai strigă o dată şoseta cu tendinţe la rebeliune, înainte să se arunce de la balcon, vitejeşte, cu călcâiul în jos.
Când domnul cu bărbuţă albă şi ochelari rotunzi a ridicat-o din iarbă, cu vârful bastonului, s-a simţit... aşaaa... un fel de vedetă a şosetelor de pretutindeni, un deschizător de drumuri.
Poate că suratele o vor lua drept exemplu şi într-o bună zi vor face aşa cum a făcut ea: se vor arunca de la balcoane în căutarea libertăţii...
Îşi imagina deja, mii de şosete în toate culorile ca nişte fluturi uriaşi rotind deasupra oraşelor, toate povestind în şoaptă desprea ea, Şoseta, deschizătoarea de drumuri, despre ea, neperechea, unică şi inegalabilă!
Mâna gunoierului o smulse necruţător din visare. Înainte să fie înghesuită în hăul negru al sacului, apucă să mai strige încă o dată, declamator: “No limits”!
Din balconul de alături, o pereche de şosete negre cu călcâiele niţel izite care au asistat la scenă dădăcesc în şoaptă, un grup de şoseţele albe cu iepuraşi:
- Vedeţi, dacă nu sunteţi cuminţi, vine nenea gunoierul şi vă bagă în sac, un’-doi! Să nu umblaţi niciodată desperecheţi, ne-am înţeles?
- Daaa, mami!

Comentarii

  1. Cine știe ce ar spune tălpicii, dacă ar afla ce s-a întâmplat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, tălpicii! La cât sunt de invidioşi sunt sigură că i-ar fi spus de la obraz că e o desperecheată! :))

      Ștergere
  2. vesnica dilema (pana si a sosetelor): o viata monotona si imbacsita sau un zbor de-o clipa deasupra lumii ce se poate ispravi oricand in cosul de gunoi al istoriei?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O dilemă e mai indicat să rămână dilemă, moşule! :))

      Ștergere
  3. :) Foarte educativa si instructiva, desperecheata asta !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină