Un alt 8 Martie...

Ce zi minunată! Soare, albinuţe botoase că trebuie să înceapă lucrările de sezon mai devreme, nişte cocori prinşi în  trafic... chiar, aţi avut ocazia să vedeţi ce aglomerat e pe deasupra? 

Ia priviţi Aici.

Că mie, când îmi pleacă başbuzicii în deplasare pun imediat gipiesul pe ei. Mama mea mă căuta cu binoclul pe malul gârlei, printre raţe şi gâşte dolofane, eu îmi scot vitejeşte smartphonul şi bag radarul în nori să văd dacă nu cumva copiluţul scoate capul pe geam. Ceea ce e foarte posibil, tinerii din ziua de azi ştim prea bine cum sunt şi de când soacră-mea a răcit foarte tare că a tras-o curentul în avion din cauză că pilotul a lăsat geamul deschis iar ei i-a fost ruşine să-l admonesteze, mă tot gândesc la câte şi mai câte scenarii dezastruoase.
 Acu’ nimic de spus şi piloţii au dreptul la brize şi plete fluturând dar dacă, Doamne fereşte, se loveşte cu tâmpla de nori, de stele, de ceva, dacă-i intră cocorul, cra-cra! şi începe să ciugulească la butoane?
De aia, eu supraveghez totul: altitudine, latitudine, mă cam încurcă viteza pe verticală că e mai mereu negativă şi asta îmi provoacă sentimente contradictorii, că-n rest dacă se mai zbenguie başbuzicii mult prin spaţiul aerian o să mă propun pentru postul de băgător de seamă la cocori sau responsabil de nori pe Europa de Est.

Habar n-am cum încălecând pe-o lopată am ajuns din nou la o gogonată, oricum între două radare şi câteva sesiuni de pipi din şpagat, evident vorbesc de Măria Sa de Von Pluş, căci doar lui încă îi mai ies şpagaturile din orice poziţie, am găsit doi toporaşi pe care i-am aşezat artistic într-un păhărel de rachiu şi alte spirtoase, pe care-i bag curajoasă la înaintare la concursul de floricele organizat pe feisbuc cu ocazia zilei de opt martie.


Cei mai buni să învingă dar să vedem cine are curajul să nu-mi dea “laicKuri” la atâta frumuseţe şi spirit artistic care dă mai mult pe dinafară că, dacă ar da şi pe dinăuntru, ce ţi-ar fi?!?
Oricum eu voiam să vă urez, domnişoarelor şi doamnelor, suflete minunate şi luminate de pretutindeni să vă găsiţi Calea, să vă urmaţi zâmbetul, să aveţi curajul să spuneţi “nu” atunci când viaţa vă oferă un compromis, să aveţi înţelepciune să spuneţi “da” atunci când viaţa vă oferă o oportunitate, să aruncaţi una câte una fricile şi să păşiţi mândre de Ceea Ce cu Adevărat Sunteţi!
O primăvară minunată, tuturor!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină