Ultimei bucati de sunca




   Subsemnata, domiciliată în, aflandu-ma in deplinatatea facultatilor mintale, de buna voie si nesilită de nimeni, declar că am mâncat una bucată şuncă  porc din faţă but dreapta anterior lateral cu ceapă şi pe alocuri cu muştar, toată.

Cine-o face ca mine, ca mine să păţească să-i fie învăţătură de minte şi altădată să nu primească în casă porci cu Monica Tătoiu pe şorici, Lucescu pe coloana de jos şi Băsescu pe copertă Fane Spoitorul şi Nelson Mondialul protejând tapiţeria cumnatului de colesterolul care se scurgea pic-pic pe la sfoară.

Punând animalul în frigider, căci  pe balconul unui român de Italia e mai bine nici muşeţelul să nu se bălăngăne foarte tare, ai deja conştiinţa îngenunchiată la  nivelul sertarului cu legume. Brusc, le vezi în altă lumină, morcovu-i cam beteag, dovleacul are profil de modificat genetic,  roşia aia aduce cu bucălatul de Lenin înainte de mumificare, varza... hmmm... doamnelor şi domnilor, onorată familie, varza ar putea să poată fi salvată spiritual cu-n ciolan afumat în aceeaşi tonalitate de fag ca şi muşchiuleţul trăsnind golăneşte a usturoi lângă copitele alea fără pedichiură care se pretează la
nişte răcituri de nu te vezi! Mă auzi? De nu te vezi!

Căci orice urmă de împotrivire îţi transformă gândul în bifurcaţie cu sensuri multiple şi indicatoare greu de interpretat, stomaculului îi bate inima în ritm de "nu mă uita", tensiunea urcă- coboară, coboară-urcă în funcţie de frecvenţa cu care deschizi uşa frigiderului căci se ştie, există kaizere cu probleme serioase de  anxietate şi şunculiţe claustrofobe şi dacă nu vrei  să-ţi transforme frigiderul într-un cabinet psihiatric mai deschizi uşa să le araţi că-ţi pasă.

Şi toate astea, în timp ce şi pentru că, cei trei "C" (conştiinţa, celulita, colesterol) sapă în tine precum dalta sculptorului într-un calup de telemea.

Devorând în liniştea locuinţei mele şunca cu sexappeal şi ceapă roşie consider că mi-am făcut datoria de cetăţean  în lupta sa singulară cu frigul care-a  lovit mişeleşte.

Să-mi fie de bine!

Comentarii

  1. :)) in lupta cu sunca nici eu nu ies niciodata castigatoare :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah! Ce sentiment inaltator sa stii ca nu esti singur:))
      Psssst! Cu ceapa sau fara?

      Ștergere
  2. Porcul e cea mai buna leguma, se stie. Si organica. Consumat cu ceapa ar fi cumva echivalentul unui ghiveci, deci esti ok :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Matale zici sunca moldoveneasca, adica slanina afumata dupa cum vaz. Eu sunt un adevarat contrabandist : de fiecare data ma întorc aici cu câteva bucati bune, subtiri ca sa fie patrunse de fum si cu soricul fraged…

    Acum aproape o luna a venit la noi o prietena din România cu mici atentii de la gasca de acolo. In fiecare pachetel era o bucata de slanina bine afumata sau o steclutza de ceva incolor. Chiar si câteva capatâni de usturoi adevarat.

    Imi ajunge pâna la Pasti. Mi s-a facut o foameeee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieri ma dădeam rotundă că am terminat-o şi nu mai fac, acu' am moralul un pic mai jos decât mândria:)
      O feliuţa să fie pentru mine, te rog!

      Ștergere
    2. Ai terminat ditamai halca, mare cât fundul de bucatarie, dintr-un foc???

      Ștergere
    3. Nuuuu, in reprize mici, cu rabdare. Ieri, cred, totusi ca am sters doua reprize intr-o singura portie!
      Ah, sa nu mai vorbim de funduri mari prin bucatarie si-asa is cam complexata:))

      Ștergere
    4. Nuuuu, m-am luat dupa fundul ala mic din poza....

      Ștergere
  4. Norocul tau ca mai am in frigider o bucata de slana afumata si numai ce fusei la magazinul romanesc sa iau o bucata de parizer afumat si o paine neagra(ca ceapa rosie am),ca nu stiu ce-ti faceam.Scuze,ma grabesc.Urati-mi pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pofta buna, dongabone! Asa-s eu norocoasa, sa ma uit la voi cum mancati sunca!:))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină