Maturitatea

V-aţi gîndit, maturitatea e o chestie destul de ambiguă. Adică ţi se pune, cine ştie unde, Dumnezeu ştie, când. Varianta mai simplă e să-ţi crească la vârste fragede.
„Vai, uite, la el, ce copil matur!”  pensando11
Copilul zâmbeşte nu ştie exact ce i-o fi crescut dar o vede pe tanti că e entuziasmată că nenea dă aprobator din cap deci indiferent ce-o fi e o chestie bună, nu că l-ar interesa foarte tare dar orişicât, pe lângă maşinuţa lui cu portiere zburătoare mai are o chestie în plus şi o să vadă Gigel că deci el n-are decât jaful ăla de jeep cu farul stâng spart şi atunci? Să bage la cap şi să-i crească şi lui măcar de-un ciuf.
Treburile se schimbă când mai creşti şi nu-i nicio şansă să-ţi mai drumul pe balustradă fără să auzi toţi vecinii zbierând la tine cu nădejde:” Ce dracu', domn’ Florică, eşti copil? Maturizează-te odată!”
Şi ţi-e ciudă când vezi că rolurile s-au inversat şi Gigel are două jeep-uri cu farurile intacte iar  tu nu mai încapi în maşinuţa jme’ pe care-o ţii şi-acum pe noptieră…
Habar n-ai unde ţi-a dispărut maturitatea doar dacă s-o fi consumat de una singură ca bateriile chinezeşti pentru că tu n-ai făcut nimic de nelalocul lui de teamă să nu-ţi cadă maturitatea asta de pe umeri.
Şi continui să creşti precum o pâine uitată la dospit şi fără să vrei auzi puştancele alea două vorbind despre tine :” Ce vrei măi, are o vârstă, e  om matur la urma urmei!”
Brava, deci suntem din nou maturi, numai că de data asta avantajele sunt cam dezavantajoase cum s-ar spune…
Aşa că, mă-ntreb... cum o fi mai bine? Să te duci matur sau să vii matur pe lumea asta?

Comentarii

  1. Verisorul meu spunea despre baietelul lui...Copiii au un singur defect: cresc. Asa e si cu maturitatea. Este defectul nostru. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. S-ar putea sa-ti placa asta, Ina :) http://www.cracked.com/blog/5-things-they-never-told-us/

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristi,
    Asa e, suntem plini de defecte:)

    neuroanchiloza,

    :))Mama-mama, ce site fain!Multam!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu, sa vii matur n-are niciun haz. Sa te duci matur mai merge, da-i greu! Ce vreau eu neaparat este sa nu ma duc tâmpit dincolo ca sa nu zica astia care ramân "Când te gândesti ce-a fost si uite ce-a ajuns!!!".

    Parerea mea!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dane,
    Ar fi grozav sa putem controla cum ne ducem dar nu putem.
    De aia eu cred ca nu prea vreau sa fac multa umbra pamantului. Sunt mai multe sanse sa plec dincolo cu demnitate.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină