Toamna in moalele capului

Da, exact acolo m-a lovit toamna asta, în moalele capului.
Nu-mi aduc aminte de când  n-am  respirat o toamnă atât de frumoasă.
Dimineaţa soarele e timid ca o văcuță dusă prima oară la cireadă, ş-apoi,  dintr-odată se obrăzniceşte  şi-ncepe să ardă şugubeţ cât să te facă să-ţi întinzi oasele pe te miri cine ştie unde. Şi de apus? Apune mormăind, privind cu coada ochiului luuung la lume, târâindu-şi ultimele raze printre copaci ca un  copil răzgâiat, rămas  fără jucăria preferată.
E adevărat că, aşa model de  toamnă fără miros de ardei copţi şi vinete pârjolite pe la subsuori, ar fi adus binişor c-o vară fără caracter?
Spre îndreptare şi zidire în ritualuri plăcut desfătătoare am umplut strada cu miros de toamnă bucătărească: o zacuscă Amèlie ce fierbe potolit în sosul dumneaei şi-un magiun obligat să stea laolaltă cu câteva nuci bronzate în mare grabă.

Iaca şi reţeta de Amèlie:


Comentarii

  1. Tu vorbesti de alta lume! La mine caloriferele duduie toata ziua, ploua mereu si acum patru zile muream de cald în Bucuresti. Drept pentru care si pentru calmarea durerilor mi-am luat concediu medical pâna la sfârsitul saptamânii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja calorifere?
    Aici continuă să fie o toamnă demnă de podium şi sper să mai ţină...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu miros de ardei copţi şi vinete pârjolite...
    yam/yam. Danut la calorifer si eu la AC :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Exact, dar exact asta era senzatia mea din toamna trecuta. O toamna linistita, frumoasa, blanda, placuta, in care soarele isi facea datoria sa te incalzeasca fara sa te arda, sa te lumineze fara sa te orbeasca. In care vantul zburatacea frunzele de pe alei, fara sa-ti smulga palaria.
    In schimb toamna asta... brrr! De la zilele in care transpirai, au venit brusc ploi care bat darabana pe chelie, vant care-ti da umbrela peste cap, frig care te face sa-ti tii mainile numai in buzunare. Dar cu urechile ce te faci ? Ma crezi- nu ma crezi, la Praga a trebuit sa-mi cumpar un fes. Ca si-acolo era la fel ca aici.

    Asa ca imi vine sa imi iau campii si sa plec, precum pasarile, in tarile calde. Adica la Venetia. Unde-i cald si bine. Ferice de tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Costel,
    Să vezi până m-am dumirit ce e ăla AC :))

    Marius,
    :)) Ameloi, cum altfel?

    Dane,
    Gata şi Praga?
    Vino repede până nu dau gata başbuzicii, magiunul căci despre zacuscă ne-a rămas doar o frumoasă amintire...

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină