Zâmbetul unei zile de 8 martie



Cu bărbaţii treaba-i simplă. Dacă apuci să desfaci unul, ştii cum sunt alcătuiţi toţi.
La fel cu păpuşile alea ruseşti. Diferă doar mărimea şi dispunerea porţiunilor acoperite de păr. Cei care îl au pe cap, nu-l au pe piept şi invers. Inutil să-i schimbaţi numai pentru că sforăie. Sforăie  toţi, mai devreme sau mai târziu.
Totul e scris în  cromozomi.
Cromozomul X are o mie o sută de gene, Y-ul numai vreo sută şi alea cam ofilite.
De unde deducem că tăiatul coastei lui Adam e prima povestire ştiinţifico- fantastică a omenirii.
Nu poţi tăia din o mie două sute(XY), două mii două sute(XX) fără să-ţi asumi minusurile derivate.
Izgonirea din rai şi culpabilizarea Evei e al doilea bestseller misogin.
Păi, biata Eva, a avut de ales? Văzând ea că donaţia coastei n-a asigurat şi transferul complet de gene, că Adam stă sub copac aşteptând să-i cadă mara mălăiaţă, a fost obligată să-i deseneze primele tehnici de supravieţuire ca  mersul la piaţă şi căţăratul în copaci.
Că, mai târziu papilele gustative s-au nărăvit, dragostea a început să treacă prin stomac, Adam a început vânătoarea Evelor de pe plaja mai verde a vecinului şi Eva noastră, să-i zicem primordială, a trebuit să-i facă Adamului viaţa un infern, reintră sub incidenţa legii- cauze cu efect previzibil, nu-i aşa?
Deci, dragele mele, pe viitor, lăsaţi coastele la locul lor. Dacă vă bântuie plictiseala, priviţi-vă, în oglindă: sprâncene, mustaţă, părul de pe picioare, orice altceva în afară de coaste.
Mergeţi la coafor, săriţi coarda, cumpăraţi-vă o carte, o floare, un căţel, iubiţi-vă. Pentru tot ceea ce sunteţi şi pentru tot ceea ce nu sunteţi.
Bucuraţi-vă că puteţi împărăţi o lume plină de culori, de emoţii, de suflete.
Şi, amintiţi-vă, farmecul vostru nu stă în numărul de la cupa sutienului, nici în centimetrii tocurilor pe care vă căţăraţi, cu-n stoicism demn de o cauză mai bună ci în zâmbetul care dăruieşte, primeşte, mângâie, alintă, încurajează, stimulează, înfioară, intrigă, îmbrăţişează.
Fie-vă, deci, zâmbetul mereu prin preajmă!

Avertisment:
Fără contraindicaţii pentru femei, recomandat doar bărbaţilor care fac dovada că deţin genele responsabile cu simţul umorului.

Comentarii

  1. Felicitari de 8 martie. Nu comentez pentru k: totul e scris în cromozomi. :) Noi am fost la Verdugo Hills Country Club în Glendale.
    Identic k anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inisor, sunt extrem de suparata pe tine! Pai bine dom'le, daca ai stiut chestia asta: "Cu bărbaţii treaba-i simplă. Dacă apuci să desfaci unul, ştii cum sunt alcătuiţi toţi." n-ai putut sa mi-o vinzi si mie? Gaseam eu o unealta de desfacut conserve pana acum!
    Sa fii iubita!
    Anda

    RăspundețiȘtergere
  3. Să-nţeleg că Roşcata nu s-a dus singură cu fetele la o bere, ai fost şi tu să tragi cu urechea :).
    Mulţumesc pentru urări, a fost o zi frumuşică, una peste alta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Anduţă, uite, mi-era dor, a trecut mult de când nu m-am auzit chemată "Inişor". Eu, hâc! am băut câteva limoncelle :) şi-aş mai putea să-ţi explic câteva secrete, dar aştept să ne vedem face-to face. Ce zici, vii?
    Să fii mereu zâmbăreaţă aşa cum te ştiu! Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Superba postarea!!! :-))
    Multa fericire iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Inişor (sic!), încep prin a-ţi lăuda imaginea cu evoluţia băţului de chibrit. E excepţioanlă şi, chiar dacă nu e rodul minţii tale, meriţi felicitări pentru postare.

    Mai apoi, n-apuc bine să citesc prea mult şi mă opresc, îngândurat: ce noroc aveţi voi, femeile! Vă ajunge un bărbat ca să-i înţelegeţi pe toţi. Eu (şi ştiu sigur că nu sunt singurul) pot să desfac mii de femei (vorba vine, pot) şi tot nu mă lămuresc cum sunt alcătuite, cum simt, cum gândesc (dacă gândesc), cum iubesc... Nu sunt misogin, dimpotrivă, totdeauna am iubit femeile chiar mai mult decât Cărtărescu, dar am ajuns demult la concluzia că "logică feminină" este un oximoron. Şi cu toate astea, sunt convins că femeile totalizează mai multe calităţi decât bărbaţii. Cromozomii să fie de vină?

    Îmi place îndemnul tău optimist, din final. Ar trebui să-l citeşti în fiecare dimineaţă, în faţa oglinzii.
    Dan

    P.S. Bună, Anda! Ce mai zici, ce mai faci?

    RăspundețiȘtergere
  7. Sigur, alintaţi-mă voi, să vedeţi când mi-or creşte corniţele dacă n-o să vă pară rău :)
    Aşa-i că e faină teoria chibritului ilustrată?
    Sigur că sunt cromozomii, demonstraţia mea e fără cusur, mai ales că intră toată în oximoronul ăla :)

    RăspundețiȘtergere
  8. eu nu prea inteleg ce-i cu cromozomii dar pun pariu ca sunt niste precursoare de Google Chrome.

    RăspundețiȘtergere
  9. Deh, aşa cum n-avem un răspuns clar la marea dilemă: oul sau găina, eu zic că asistăm la o perpetuare a problemei.
    Cu siguranţă, gogălosul a modificat niscaiva cromozomi, explicându-se astfel apariţia internautului, specie oficial recunoscută, nu-i aşa? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga mea, bun ce zici. Dar pui de la inceput chibriturile alea subliminale ca sa contrazica textul. Adica incerc sa-mi explic si eu ca mototoala. Trebuie sa le dai foc ca sa descoperi ca in timp se sting din ce in ce mai repede? Si ca sa ne simtim mereu incalzite, sa nu stam ca blegele ci sa avem in vedere mereu pe urmatorul gata de a-i da foc?

    Bun. Cind ma voi admira de acum inainte in oglinda nu voi uita de chibrit.

    Pupe,

    RăspundețiȘtergere
  11. Incercam să fac legătura dintre teoria bărbatului:) şi teoria chibritului dar tu te-ai prins ca încercam de fapt să îndulcesc textul. Subscriu la concluzia din finalul comentariul tău şi mă uit şi eu în oglinda ta, cât să-ţi urez o mulţime de lucruri bune şi Lumină, căci tocmai am văzut că ai suflat graţios în tortuleţ!
    Drag de tine, Marie!

    RăspundețiȘtergere
  12. :)
    Sincer, nu mă gândeam că lipsesc cuiva. Mă tot strădui să pun pe roate, un alt site şi asta mi-a cam ronţăit puţinul timp liber. Termin şi cozonacul şi vin să mai spun vreo minciunică .
    Mulţumesc, Manuela, câteodată îmi face bine câte-un tras de mânecă. Chiar dacă o urecheală, aşa cum mă ştiu, ar fi mai de efect:) :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină