Primul pas

Cred că, în sfârşit, m-am hotărât să fac primul pas. Mi-e destul de clar, fără primul pas, al doilea rămâne mereu în aer.

Am instalat si dezinstalat wordpressul de trei ori încercând să-l instalez în gaura potrivită, astfel încât, în bara de navigaţie să apară doar numele domeniului, făra coadă , chestiune care  după cum se poate observa, s-a soldat cu un eşec.

O trec deci la probleme nerezolvate.

Mai mult de o lună am pierdut căutând o temă cu care să rezonez. Căutarea a fost cu atât mai dificilă cu cât n-am reuşit să mă hotărăsc ce anume vreau să scriu pe blogul ăsta sst... nici acum nu ştiu, numai că am decis să descopăr asta pe parcurs, altfel va rămâne mereu o mare pagină goală.

Într-un final, m-am hotărât  pentru  tema asta care mi se pare deosebit de elegantă, la care însă mai am de lucru, pentru că încerc să învăţ cum se face un banner şi un logo.

La sfârşitul celor două luni de tatonări cu web-ul şi designul,  ţări străine şi destul de puţin ospitaliere, pot să-mi permit să trag nişte concluzii:
  • dacă nu prea ştiţi despre ce anume vreţi să scrieţi, e mai bine să amânaţi cumpărarea unui domeniu, altfel veţi pierde timp preţios

  • apelaţi la serviciile specialiştilor doar dacă nu aveţi timp,altfel aveţi ocazia să învăţaţi o mulţime de lucruri şi chiar să descoperiţi că vă place
  • încercaţi ca în paralel să notaţi succesele, insuccesele, lucrurile pe care le-aţi învăţat, cu siguranţă mai sunt persoane care fac sau vor face aceeaşi paşi ca şi voi, notiţele voastre ar putea fi de ajutor(eu am pierdut tot ceea ce notasem, de aceea încerc acum să reprind traseul)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”