Situaţii gravide




Avem prima ştire, pe scurt:


"O femeie gravidă in luna a noua din localitatea vasluiană Crâng a fost dusă pe targă, pe distanţă de 2 km, prin de (...la, în, după, din) zăpadă, până la ambulanţă, deoarece din cauza drumului înzăpezit echipajul ambulanţei nu a putut intra în sat. Femeia a solicitat ajutor sâmbăta dimineaţa în jurul orei trei când a început să aibă contracţii”


Apoi, avem datoria s-o dezvoltăm:
„Din nefericire însă autospecialele au reuşit să pătrundă doar până în apropierea satului...”


Punctul culminant, ţâşneşte spectaculos:


... atunci s-a luat decizia ca militarii care le încadrează să efectueze deplasarea pe jos şi să transporte gravida cu targa de la atelajul cu cai, care încercase fără succes să o aducă până la ambulanţă.”


Deci, cum s-ar zice:


- militarii încadrează, le, pe ele, autospecialele...lelele i, dacă-mi permiteţi punctul pe i;


- militarii trec prin nămeţi ca prin brânză, autospecialele îi privesc rozându-şi cauciucurile de invidie


Nu pot să nu mă întreb, ce s-ar fi întâmplat, dacă, Doamne fereşte, atelajul cu cai ar fi uitat targa-n şură.


Deznodământul fericit:
Momentan femeia se află sub supraveghere medicală la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad, fără complicaţii sau urmări negative prilejuite de situaţia deosebită în care s-a aflat.”


prilejuieşte, evident şi în mine urmări pozitive despre situaţia deosebită, despre care tocmai am aflat.



II


A doua ştire, pe scurt:



„Un bărbat în vârsta de 58 ani a murit în prima zi de Crăciun, după ce a fost lovit fatal în cap de un bloc gheaţă, care a căzut de pe acoperişul unui bloc din cartierul Dacia.”



Pe lung, sună mai bine:


Un simplu drum până la alimentara de la colţul blocului a fost şi ultimul făcut de Constantin Lână. Blocurile de gheaţă care s-au adunat în acestă perioadă pe acoperişul blocurilor de pe strada Ion Simionescu din Iaşi au cedat şi bărbatul a fost surprins de o adevărată avalanşă.


Un bloc de gheaţă l-a nimerit direct în cap, şi l-a omorât pe loc, încât eforturile medicilor de a-l resuscita au fost în zadar. „Am încercat să-l readucem la viaţă aproape jumătate de oră, dar a fost în zadar. Omul a murit", a declarat coordonatorul SMURD Iaşi. Oamenii care l-au cunoscut pe nea' Costică sunt şocaţi de tragedie.”



Nea Costică, să mă ierţi, eu una las testament cu clauză: dacă mă va lovi, direct în cap, omorându-mă pe loc, aşa de tare, încât eforturile medicilor de a mă resuscita juma' de oră ar fi zadarnice, un bloc de gheaţă de pe acoperişurile blocurilor, ca o adevărată avalanşă, să nu scrie nimeni despre finalul prilejuit de această situaţie deosebită în care m-am aflat.



Sursa ştirilor:

GB-MCOnet


Ştiri România


Adăugire


Iată şi o prelucrare literară a ceea ce încercam să spun mai sus, scrisă de Florian Abel, aici:






Powered by ScribeFire.

Comentarii

  1. Hihi, da in mod cert pe asta n-ai auzit-o.
    Cercetatorii britanici au stabilit ca luni, 18 ianuarie este cea mai trista zi din lume. Concluzia este sprijinita de o combinatie de mai multi factori: temperaturile scazute, datoriile acumulate in perioada Sarbatorilor si distanta mare pina la primul salar din an. Blue Monday este cauza, in Marea Britanie, a numeroaselor absente de la servici.
    La complexul de factori eu as mai adauga si faimoasa flacara violet a carei stapin autoritar este Basescu si pe care o dezlantuie asupra bietilor romani care au cazut in depresie dupa atitea zile de concediu fara plata. Am zis!!!. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) Nu ştiam dar am simţit ceva suspect în aer!
    Noroc că am doar săpun lichid în casă.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Shi- Xiang- Xia

Concursul leusteanului de diasporă - “Ba, al meu e mai frumos”

Barbat cu masină